bartender
Trondheim har Nordens beste bartender

Trondheim har Nordens beste bartender

Jørgen Dons fra Trondheims-baren Raus skal konkurrere mot verdens bartenderelite i Sør-Afrika i september.
Aase E. Jacobsen
27 Juni 2015 - 20:58

Jørgen Dons slo ut de to andre finalistene, Karl-Martin Edin fra baren Open/Closed i Umeå og danske Ted Dako fra Bar25, ved å være kjappest. Finaleoppgaven gikk ut på å lage sin egen versjon av mellom tre og seks velkjente cocktails, en såkalt "Speed & Sensory Challenge".

Gir alt bak baren

Før det hadde altså nordmannen sikret seg en finaleplass etter at dommerne hadde smakt hans bidrag Pineapple Express som du kan teste ut selv. Oppskriften finner du her.

Den kom til ved at han fikk utdelt en såkalt ”Mystery Box” med forskjellige ingredienser, og måtte improvisere en velsmakende og spennende cocktail ut i fra hva boksen inneholdt.

I alt deltok 17 bartendere fra Danmark, Norge og Sverige i den nordiske finalen i WorldClass.

Les mer om denne konkurransen

Bartenderne ble bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere. Kreativitet, showmanship og humor var parameterne som dommerne bedømte ut i fra.

- Etter min mening var det Jørgens fantastiske evne til å fortelle historien og konseptet bak cocktailene som var den viktigste faktoren som gav han tittelen nordisk mester i år. Han gir publikumet sitt en fantastisk opplevelse, og det er nettopp dette som gjør ham til en bartender i verdensklasse, sier Justin Smyth, dommer ved Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final.

- Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg gleder meg utrolig mye til neste konkurranse, og håper å kunne ta seieren hjem til Norge denne gangen, sier Jørgen Dons.

Den globale finalen finner sted i Sør-Afrika i september.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her