Trondheim har Nordens beste bartender

Trondheim har Nordens beste bartender

Jørgen Dons fra Trondheims-baren Raus skal konkurrere mot verdens bartenderelite i Sør-Afrika i september.

Jørgen Dons slo ut de to andre finalistene, Karl-Martin Edin fra baren Open/Closed i Umeå og danske Ted Dako fra Bar25, ved å være kjappest. Finaleoppgaven gikk ut på å lage sin egen versjon av mellom tre og seks velkjente cocktails, en såkalt "Speed & Sensory Challenge".

Gir alt bak baren

Før det hadde altså nordmannen sikret seg en finaleplass etter at dommerne hadde smakt hans bidrag Pineapple Express som du kan teste ut selv. Oppskriften finner du her.

Den kom til ved at han fikk utdelt en såkalt ”Mystery Box” med forskjellige ingredienser, og måtte improvisere en velsmakende og spennende cocktail ut i fra hva boksen inneholdt.

I alt deltok 17 bartendere fra Danmark, Norge og Sverige i den nordiske finalen i WorldClass.

Les mer om denne konkurransen

Bartenderne ble bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere. Kreativitet, showmanship og humor var parameterne som dommerne bedømte ut i fra.

- Etter min mening var det Jørgens fantastiske evne til å fortelle historien og konseptet bak cocktailene som var den viktigste faktoren som gav han tittelen nordisk mester i år. Han gir publikumet sitt en fantastisk opplevelse, og det er nettopp dette som gjør ham til en bartender i verdensklasse, sier Justin Smyth, dommer ved Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final.

- Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg gleder meg utrolig mye til neste konkurranse, og håper å kunne ta seieren hjem til Norge denne gangen, sier Jørgen Dons.

Den globale finalen finner sted i Sør-Afrika i september.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen