bartender
Trondheim har Nordens beste bartender

Trondheim har Nordens beste bartender

Jørgen Dons fra Trondheims-baren Raus skal konkurrere mot verdens bartenderelite i Sør-Afrika i september.
Aase E. Jacobsen
27 Juni 2015 - 19:58

Jørgen Dons slo ut de to andre finalistene, Karl-Martin Edin fra baren Open/Closed i Umeå og danske Ted Dako fra Bar25, ved å være kjappest. Finaleoppgaven gikk ut på å lage sin egen versjon av mellom tre og seks velkjente cocktails, en såkalt "Speed & Sensory Challenge".

Gir alt bak baren

Før det hadde altså nordmannen sikret seg en finaleplass etter at dommerne hadde smakt hans bidrag Pineapple Express som du kan teste ut selv. Oppskriften finner du her.

Den kom til ved at han fikk utdelt en såkalt ”Mystery Box” med forskjellige ingredienser, og måtte improvisere en velsmakende og spennende cocktail ut i fra hva boksen inneholdt.

I alt deltok 17 bartendere fra Danmark, Norge og Sverige i den nordiske finalen i WorldClass.

Les mer om denne konkurransen

Bartenderne ble bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere. Kreativitet, showmanship og humor var parameterne som dommerne bedømte ut i fra.

- Etter min mening var det Jørgens fantastiske evne til å fortelle historien og konseptet bak cocktailene som var den viktigste faktoren som gav han tittelen nordisk mester i år. Han gir publikumet sitt en fantastisk opplevelse, og det er nettopp dette som gjør ham til en bartender i verdensklasse, sier Justin Smyth, dommer ved Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final.

- Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg gleder meg utrolig mye til neste konkurranse, og håper å kunne ta seieren hjem til Norge denne gangen, sier Jørgen Dons.

Den globale finalen finner sted i Sør-Afrika i september.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her