bartender
Trondheim har Nordens beste bartender

Trondheim har Nordens beste bartender

Jørgen Dons fra Trondheims-baren Raus skal konkurrere mot verdens bartenderelite i Sør-Afrika i september.
Aase E. Jacobsen
27 Juni 2015 - 19:58

Jørgen Dons slo ut de to andre finalistene, Karl-Martin Edin fra baren Open/Closed i Umeå og danske Ted Dako fra Bar25, ved å være kjappest. Finaleoppgaven gikk ut på å lage sin egen versjon av mellom tre og seks velkjente cocktails, en såkalt "Speed & Sensory Challenge".

Gir alt bak baren

Før det hadde altså nordmannen sikret seg en finaleplass etter at dommerne hadde smakt hans bidrag Pineapple Express som du kan teste ut selv. Oppskriften finner du her.

Den kom til ved at han fikk utdelt en såkalt ”Mystery Box” med forskjellige ingredienser, og måtte improvisere en velsmakende og spennende cocktail ut i fra hva boksen inneholdt.

I alt deltok 17 bartendere fra Danmark, Norge og Sverige i den nordiske finalen i WorldClass.

Les mer om denne konkurransen

Bartenderne ble bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere. Kreativitet, showmanship og humor var parameterne som dommerne bedømte ut i fra.

- Etter min mening var det Jørgens fantastiske evne til å fortelle historien og konseptet bak cocktailene som var den viktigste faktoren som gav han tittelen nordisk mester i år. Han gir publikumet sitt en fantastisk opplevelse, og det er nettopp dette som gjør ham til en bartender i verdensklasse, sier Justin Smyth, dommer ved Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final.

- Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg gleder meg utrolig mye til neste konkurranse, og håper å kunne ta seieren hjem til Norge denne gangen, sier Jørgen Dons.

Den globale finalen finner sted i Sør-Afrika i september.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her