Ukens drink

Alone in Kyoto

Det ultimate startskuddet for et sushimåltid
Foto: (Julie H. Amundsen)

Det ultimate startskuddet for et sushimåltid

Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Aase E. Jacobsen
11 Januar 2019 - 14:00

Utvalget av sake her til lands er nå veldig godt, men det er fortsatt et stykke igjen før det er en folkedrikk - på samme måte som sherry fortsatt er for spesielt interesserte.

Se det imponerende utvalget av sake

Så om du ikke er klar for å drikke sake gjennom hele sushimåltidet, får du en veldig god introduksjon til den rike sake-verdenen gjennom en drink som denne.

Her er det altså plommesake som er brukt, og Suppai Umeshu er i en klasse for seg. Umeshu lages på en annen måte enn sake all den tid det er brukt shochu - risbrennevin - plommer (ume) og sukker, altså mer som en fruktlikør med en alkoholprosent mellom 10 og 15 prosent. 

Her er utvalget av umeshu

Drinken er signert Anne Maurseth på baren Andre til Høyre. Hun kreerte drinken med en helt spesiell vermut, Mancini Sakura Vermouth med aroma av fiol og kirsebærlomst, som fra i dag er tilgjengelig på polet i bestillingsutvalget. Om du ikke har tid å vente, kan du bruke en hvit vermut, men da mister du altså litt av aromabildet.

Se utvalget av hvit vermut her

Anne insisterer på å toppe drinken med en helt tørr champagne, for maksimal eleganse, som er rettesnoren for alt hun gjør, men det finnes også veldig gode helt tørre cavaer eller cremanter som gjør nytten.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Alone in Kyoto drinkoppskrift

Alone in Kyoto drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha vermut ut sake i et røreglass med is og rør i 20-30 sekunder. Hell over i et avkjølt coupetteglass og topp med champagne. Pynt evt med spiselige orkideer som selges i butikker med asiatisk utvalg.

Råvarer:
Suppai Umeshu
Mancino Vermouth Sakura 2.t.h.

Tips:
I denne oppskriften er Mancinos Sakura Vermouth som skal brukes. Denne spesielle vermutversjonen lages bare i et begrenset antall og i sesong, og fremstilles ved at Mancinos hvite vermut får godgjøre sg med fiolblader og kirsebærblomster. Hvis du velger en annen hvit vermut blir drinken mindre floral.

Se utvalget av hvit vermut

Tips:
Hvis du ikke vil bruke helt tørr champagne, kan du går for en extra brut cava eller cremant av god kvalitet.

Se utvalget av extra brut cava og her er de aller tørreste cremantene

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Maurseth, Annen til Høyre

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her