Ukens drink
Denne romdrinken smaker mye bedre enn mojito
Foto: (Andreas Argirakis)

Denne romdrinken smaker mye bedre enn mojito

Brun rom og brunt sukker gir ekstra mye smak i denne mojito-lignende drinken.
Aase E. Jacobsen
03 September 2016 - 11:00

I en mojito brukes som oftest hvit rom. Med ekstra sterk brun rom og brunt sukker i stedet for hvitt, blir det mer trĂžkk og smak. Dette er en miks enhver mojitoelsker bĂžr prĂžve.

Denne drinken stammer fra Queen’s Park Hotel i Port-of-Spain, Trinidad, som fra det Ă„pnet i 1895 ble regnet som det beste hotellet i denne delen av Karibia, berĂžmt for bĂ„de komforten, samt mat og drikke. Drinken skal stamme fra 1920-tallet.  

Trinidad er for Ăžvrig hjemsted for et av bartenderens aller viktigste ingredienser, nemlig Angostura.

Se alle drinkoppskriftene du kan bruke disse geniale drÄpene i 

Swizzle er en i dag lite kjent  romdrink som stammer fra Karibia, noen kilder mener Bermuda, andre Saint Kitts og Barbados. Navnet kommer trolig fra switzel som var en populÊr leskedrikk fra 1600- tallet og utover. Den bestod av vann, eddik, sirup/honning og ingefÊr. 

Det som skiller den fra eksempelvis mojito er at den skal rÞres med isen og tradisjonelt ble det gjort med en spesiell type pinne, laget av palmekvist eller allehÄndetre. Mens en mojito vannes ut med soda, er det kun is i en swizzles tilfelle. 

GÄ ikke glipp av ukens drink - bestill vÄrt gratis nyhetsbrev    

Queen’s Park Swizzle drinkoppskrift

Queen’s Park Swizzle drinkoppskrift
Ingredienser

4 cl Stroh rom eller annen brun rom, cask strength
1 cl sukkerlake laget av brunt sukker
1 cl friskpresset limesaft
1 dĂŠsj Angostura
En neve friske mynteblader
Knust is eller isbiter

 

FremgangsmÄte

Ha myntebladene i et hĂžyt glass og knus dem forsiktig med baksiden av en skje mens du samtidig klemmer dem langs innsiden av glasset. Tilsett is. Fyll opp med de andre ingrediensene. RĂžr lett, likevel slik at alt blandes godt.

Sukkerlake:
Bland 1 dl brunt sukker med œ dl vann i en kjele. Varm opp og rĂžr til sukkeret er opplĂžst. AvkjĂžl og oppbevar kaldt. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy

OgsÄ de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr pÄ store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant

Her er oversikten over Ärets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste Ärene og som fortsatt er Ä fÄ tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 Ă„r gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vĂŠrt bedre - og kvaliteten er skyhĂžy

OgsÄ de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr pÄ store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, Ăžkologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende mĂžte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne Ăžkologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske hĂžyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med pÄ vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du fÄr mulighetene til Ä smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre Ă„ velge blant

Her er oversikten over Ärets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste Ärene og som fortsatt er Ä fÄ tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her