Ukens drink
Denne romdrinken smaker mye bedre enn mojito
Foto: (Andreas Argirakis)

Denne romdrinken smaker mye bedre enn mojito

Brun rom og brunt sukker gir ekstra mye smak i denne mojito-lignende drinken.
Aase E. Jacobsen
03 September 2016 - 12:00

I en mojito brukes som oftest hvit rom. Med ekstra sterk brun rom og brunt sukker i stedet for hvitt, blir det mer trøkk og smak. Dette er en miks enhver mojitoelsker bør prøve.

Denne drinken stammer fra Queen’s Park Hotel i Port-of-Spain, Trinidad, som fra det åpnet i 1895 ble regnet som det beste hotellet i denne delen av Karibia, berømt for både komforten, samt mat og drikke. Drinken skal stamme fra 1920-tallet.  

Trinidad er for øvrig hjemsted for et av bartenderens aller viktigste ingredienser, nemlig Angostura.

Se alle drinkoppskriftene du kan bruke disse geniale dråpene i 

Swizzle er en i dag lite kjent  romdrink som stammer fra Karibia, noen kilder mener Bermuda, andre Saint Kitts og Barbados. Navnet kommer trolig fra switzel som var en populær leskedrikk fra 1600- tallet og utover. Den bestod av vann, eddik, sirup/honning og ingefær. 

Det som skiller den fra eksempelvis mojito er at den skal røres med isen og tradisjonelt ble det gjort med en spesiell type pinne, laget av palmekvist eller allehåndetre. Mens en mojito vannes ut med soda, er det kun is i en swizzles tilfelle. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Queen’s Park Swizzle drinkoppskrift

Queen’s Park Swizzle drinkoppskrift
Ingredienser

4 cl Stroh rom eller annen brun rom, cask strength
1 cl sukkerlake laget av brunt sukker
1 cl friskpresset limesaft
1 dæsj Angostura
En neve friske mynteblader
Knust is eller isbiter

 

Fremgangsmåte

Ha myntebladene i et høyt glass og knus dem forsiktig med baksiden av en skje mens du samtidig klemmer dem langs innsiden av glasset. Tilsett is. Fyll opp med de andre ingrediensene. Rør lett, likevel slik at alt blandes godt.

Sukkerlake:
Bland 1 dl brunt sukker med ½ dl vann i en kjele. Varm opp og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og oppbevar kaldt. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her