Ukens drink

Depth Bomb

Har du en skvett cognac og like mye calvados, er det det som trengs til denne drinken
Foto: (pjohnson1)

Har du en skvett cognac og like mye calvados, er det det som trengs til denne drinken

Rødfargen får du fra grenadine - eller granateplesirup som du lett lager selv hjemme.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2020 - 14:00

Navnet Depth Bomb krever en forklaring. Det er nemlig betegnelsen på en type fryktet våpen fra første verdenskrig, bomber som ble sluppet fra skip mot ubåter.

Drinken antas å ha kommet etter det, noen kilder mener den oppstod et sted mellom 1920 og 1930. Andre allerede under første verdenskrig. 

Uansett må den ikke forveksles med drinken som kalles Depth Charge som er en hvor du slipper et mindre glass med noe sterkt oppi et annet større med svakere drikke, oftest øl. For Depth Bomb er en virkelig cocktail - og altså en klassiker - om enn ikke så kjent i dag.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak
Dagens rett
Tagliatelle med hvit geitost og soltørkede tomater

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak

Glad i pasta? Da er dette en rett for deg. Med soltørkede tomater, basilikum og hvit geitost etter hva du liker, blir mandagsmiddagen både spennende og smaksrikt. Og helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her