Ukens drink
Det skal ikke mer enn denne til for å føle seg som en kjendis
Foto: (Julie H. Amundsen)

Det skal ikke mer enn denne til for å føle seg som en kjendis

Kjendiser drikker martini selv om de kanskje ikke liker det. Fly me to the moon er en martini som selv de som ikke liker martini, elsker.
20 August 2016 - 14:07

Det er ingen overraskelse at jeg som bartender elsker en god martini. Det gleder meg samtidig at stadig flere bargjester oppdager denne herlige aperitiffen som virker så enkel – men samtidig er et kunstverk å lage.

Bartenderens ketsjup

Men fortsatt kvier mange seg for å prøve ettersom det «smaker sprit».

Derfor valgte vi på The Thief å lage en «gateway martini» for den utrente gane. Vi kalte den rett og slett Fly me to the moon (and let me hang among the stars).

Den holder fortsatt en base av gin, i vårt tilfelle Beefeater 24. Vi valgte å gi den litt sødme i form av St. Germain, en hylleblomstlikør som omtales som bartenderens ketsjup. Fordi den funker med alt!

Kardemommebitter lager du selv

Videre ville vi gi den litt tørrhet og fylde. Valget falt derfor på en nøttepreget oloroso sherry. Det er heller ingen grunn til å skjule at vi simpelthen elsker sherry!

Til slutt ønsket vi litt avrundet fruktighet og umami – og tok i bruk en fantastisk umeshu (plommesake). For å tilføre bitterhet la vi til noen dråper kardemommebitter.

Denne ingrediensen er ikke så lett å få tak for deg som må handle på polet. Men fortvil ikke, du kan lage den selv så lenge du får tak i kvannrot. De øvrige ingrediensene er 60 prosent, sitronskall og kardemommefrø. Eller du kan bruke Bitter Truth Old time Aromatic Bitters som inneholder litt kardemomme.

Les mer om trenden med gammeldagse bittere  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Fly me to the moon drinkoppskrift

Fly me to the moon drinkoppskrift
Ingredienser

2 cl Beefeater 24
2 cl St. Germain
2 cl oloroso sherry
2 cl umeshu
2 dråper kardemommebitter gjerne hjemmelaget, se tips

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser i et røreglass med isbiter. Rør om i 20 sekunder. Hell over i et avkjølt cocktailglass.

Klem oljen fra et sitronskall over drinken og la skallet ligge igjen i drinken.

Server. 

Tips1:
Dersom gin ikke er din greie i det hele tatt – prøv med vodka eller en ulagret rom. 

Tips2:
Får du ikke tak i kardemommebitter, kan du lett lage den selv: Kjøp en 60 % prosent vodka på polet. Tilsett kardemommefrø, noen biter tørket rot av kvann og sitronskall og la det trekke i 1-2 ukers tid.

Sil av og bruk som bitters når ekstra krydder er ønsket.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her