Ukens drink
Det skal ikke mer enn denne til for å føle seg som en kjendis
Foto: (Julie H. Amundsen)

Det skal ikke mer enn denne til for å føle seg som en kjendis

Kjendiser drikker martini selv om de kanskje ikke liker det. Fly me to the moon er en martini som selv de som ikke liker martini, elsker.
20 August 2016 - 13:07

Det er ingen overraskelse at jeg som bartender elsker en god martini. Det gleder meg samtidig at stadig flere bargjester oppdager denne herlige aperitiffen som virker så enkel – men samtidig er et kunstverk å lage.

Bartenderens ketsjup

Men fortsatt kvier mange seg for å prøve ettersom det «smaker sprit».

Derfor valgte vi på The Thief å lage en «gateway martini» for den utrente gane. Vi kalte den rett og slett Fly me to the moon (and let me hang among the stars).

Den holder fortsatt en base av gin, i vårt tilfelle Beefeater 24. Vi valgte å gi den litt sødme i form av St. Germain, en hylleblomstlikør som omtales som bartenderens ketsjup. Fordi den funker med alt!

Kardemommebitter lager du selv

Videre ville vi gi den litt tørrhet og fylde. Valget falt derfor på en nøttepreget oloroso sherry. Det er heller ingen grunn til å skjule at vi simpelthen elsker sherry!

Til slutt ønsket vi litt avrundet fruktighet og umami – og tok i bruk en fantastisk umeshu (plommesake). For å tilføre bitterhet la vi til noen dråper kardemommebitter.

Denne ingrediensen er ikke så lett å få tak for deg som må handle på polet. Men fortvil ikke, du kan lage den selv så lenge du får tak i kvannrot. De øvrige ingrediensene er 60 prosent, sitronskall og kardemommefrø. Eller du kan bruke Bitter Truth Old time Aromatic Bitters som inneholder litt kardemomme.

Les mer om trenden med gammeldagse bittere  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev     

Fly me to the moon drinkoppskrift

Fly me to the moon drinkoppskrift
Ingredienser

2 cl Beefeater 24
2 cl St. Germain
2 cl oloroso sherry
2 cl umeshu
2 dråper kardemommebitter gjerne hjemmelaget, se tips

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser i et røreglass med isbiter. Rør om i 20 sekunder. Hell over i et avkjølt cocktailglass.

Klem oljen fra et sitronskall over drinken og la skallet ligge igjen i drinken.

Server. 

Tips1:
Dersom gin ikke er din greie i det hele tatt – prøv med vodka eller en ulagret rom. 

Tips2:
Får du ikke tak i kardemommebitter, kan du lett lage den selv: Kjøp en 60 % prosent vodka på polet. Tilsett kardemommefrø, noen biter tørket rot av kvann og sitronskall og la det trekke i 1-2 ukers tid.

Sil av og bruk som bitters når ekstra krydder er ønsket.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her