Ukens drink

Gran Culantro

Bak den vårlig grønne fargen finner du en drink som sparker fra

Bak den vårlig grønne fargen finner du en drink som sparker fra

Det er små biter av frisk cayennepepper som sørger for kicket, men annen type chilipepper kan også brukes.
Aase E. Jacobsen
26 April 2019 - 14:00

Denne drinken har fått navn etter culantro som er en urt som ligner på koriander (som på spansk heter cilantro). Culantro har ikke noe norsk navn, det latinske er Eryngium foetidum og den kalles også falsk koriander eller meksikansk koriander. Den smaker mer intenst enn vanlig koriander og har avlange takkete blader. Derfor kalles den også sagtakket koriander.

Se våre andre oppskrifter med koriander

Slik ser Eryngium foetidum - sagtakket koriander ut. Foto: panida wijitpanya

Får du ikke tak i den, fungerer altså vanlig koriander utmerket. Liker du ikke koriander, kan du bruke basilikum i stedet, men det blir altså en helt annen smak.   

Se våre andre drinkoppskrifter med basilikum 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Gran Culantro drinkoppskrift

Gran Culantro drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser bortsett fra sodavann i en shaker med is. Rist godt og sil det fint i et høyt glass fylt med isbiter. Topp med sodavann eller annet vann med kullsyre.

Pynt med limeskive, korianderblader og dryss litt hakket cayennepepperfrukt over.

Tips:
Cayennepepper kan erstattes med den mye mildere vanlig rød chili. 

Her har du godt over 200 drinker med gin

Se våre andre drinkoppskrifter med basilikum 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aymara

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her