Ukens drink

Skog tonic

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs
Foto: (Dag Dalvang)

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs

I denne GT-lignende drinken er det nemlig så å si bare brukt ingredienser fra norsk natur.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2021 - 14:00

Ginen heter Vidda, og det betyr at den er et destillat av vekster som finnes i umiddelbar nærhet av Bryn hvor Oslo Håndverksdestilleri holder til. Og Villbrygg er en småskalaprodusent som er bygd over samme lest, bare at de lager alkoholfrie drikkevarer som kan nytes alene eller brukes som blandevann. 

I den som heter Skog 03 er det granskudd, ryllik og bjørkeblader samt sitrongress som er brukt. Det siste vokser ikke vilt i skogen som de andre, men dyrkes av en som tilhører eliten, nemlig Finn Dale Iversen på Bergsmyrene Gård.

Drikken er brygget som en te som har fått lov å fermentere Skog 03 er laget ved å fermentere et uttrekk av ulike planter, men denne gjæringen resulterer ikke i alkohol, men derimot til at smaken endrer seg. Teblader gjennomgår eksempelvis også en fermenteringsprosess. 

Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd. Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Villbryggs Skog 03 fås kjøpt på en rekke steder i Oslo, men også i andre utvalgte byer, Her finner du oversikten

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Skog tonic drinkoppskrift

Skog tonic drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i et glass - rocks eller longdrink avhengig av hvor sterk du vil ha den

Topp opp med Villbrygg Skog 03 og pynt med en grankvist eller rosmarin.

Tips:
Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes - les mer her om alkoholfrie alternativer til gin. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd.

Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Villbrygg

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her