Ukens drink

Skog tonic

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs
Foto: (Dag Dalvang)

Slik gjenskaper du opplevelsen av norsk natur uten å bevege deg utendørs

I denne GT-lignende drinken er det nemlig så å si bare brukt ingredienser fra norsk natur.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2021 - 14:00

Ginen heter Vidda, og det betyr at den er et destillat av vekster som finnes i umiddelbar nærhet av Bryn hvor Oslo Håndverksdestilleri holder til. Og Villbrygg er en småskalaprodusent som er bygd over samme lest, bare at de lager alkoholfrie drikkevarer som kan nytes alene eller brukes som blandevann. 

I den som heter Skog 03 er det granskudd, ryllik og bjørkeblader samt sitrongress som er brukt. Det siste vokser ikke vilt i skogen som de andre, men dyrkes av en som tilhører eliten, nemlig Finn Dale Iversen på Bergsmyrene Gård.

Drikken er brygget som en te som har fått lov å fermentere Skog 03 er laget ved å fermentere et uttrekk av ulike planter, men denne gjæringen resulterer ikke i alkohol, men derimot til at smaken endrer seg. Teblader gjennomgår eksempelvis også en fermenteringsprosess. 

Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd. Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Villbryggs Skog 03 fås kjøpt på en rekke steder i Oslo, men også i andre utvalgte byer, Her finner du oversikten

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Skog tonic drinkoppskrift

Skog tonic drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i et glass - rocks eller longdrink avhengig av hvor sterk du vil ha den

Topp opp med Villbrygg Skog 03 og pynt med en grankvist eller rosmarin.

Tips:
Drinken kan lages alkoholfri ved å erstatte ginen med 20 ml alkoholfri gin - ja, det finnes - les mer her om alkoholfrie alternativer til gin. Men er ikke nødvendig ifølge Villbrygg-grunder Vanessa Krogh som mener Skog 03 er god nok på egen hånd.

Men hun har følgende forslag om du velger å droppe alkoholfri gin: bruk mer garnish for å få drinkfølelsen. Ta for eksempel et par-tre einebær, en rosmarinkvast og litt sitronzest. Voila! Granbar er også en lekker garnish du kan ta med seg hjem fra skogsturen tidligere på dagen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Villbrygg

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her