Ukens drink

Tequila Liquorice

Du blir overrasket over hvor kult tequila og lakris smaker sammen

Du blir overrasket over hvor kult tequila og lakris smaker sammen

Det er eggehviten og lakrissmaken som gir den klassiske margaritamiksen en helt ny karakter.
Aase E. Jacobsen
10 Mai 2019 - 13:00

Siden lakrissmaken er så populær i alt fra kaker til drinker, er lakrispulver lett å få tak i.

Men om du ikke liker lakris, finnes det selvsagt alternativer. For eksempel et smaksatt fingersalt som du knuser fint og lager saltrand med på klassisk margaritavis, eller bare drysser med veldig lett hånd på toppen. 

Se våre andre oppskrifter på margarita 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Tequila Liquorice drinkoppskrift

Tequila Liquorice drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene i en shaker, tilsett is og rist skikkelig en gang til. Sil deretter drinken gjennom en finere sil for å få et fint skum. Strø litt lakrispulver på toppen for smak og duft.

Tips:
Du kan bruke en hvilken som helst lys tequila og appelsin/sitruslikør (Cointreau, triple sec el l.). Lakrispulver fås kjøpt i bakeavdelinger eller helsekost.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her