UKENS DRINK: Cajun martini

Ukens drink Cajun martini

(Bilde: John Nordahl)

Tør du prøve denne drinken?

Den kan fort vise seg å bli i heftigste laget dersom du lager hvitløk- og chilivodkaen for sterk. Litt øvelse gjør selvsagt mester, og derfor er det kanskje en fordel å teste oppskriften før drinken serveres dine gjester.

Denne drinken fantes en gang på kartet til Parkteateret Bar i Oslo, og er fra en tid da hvitløk i drinker var dristig som bare det. For mange er det fortsatt godt utenfor komfortsonen, både med hvitløk og chili i drinken, men det er like fullt veldig artig å by på drinker hvor du selv har laget ingrediensene. 

En drink som denne er kul å servere som en del av en smakssterk meny, gjerne med kreolsk tema.

Prøv denne retten til drinken

Den gjør seg også som en ekstra varmende shot etter en skitur eller andre utendørsaktiviteter, gjerne på hytteturen. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

 

Cajun Martini

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

6 cl
hvitløk- og chilivodka
2 cl
Noilly Prat

Fremgangsmåte

Fyll et stort glass med isbiter og ha opp i vermuten, rør med barskje så all isen kommer i kontakt med vermuten. Bruk en barsil og hell ut det meste av vermuten, alt etter hvor tørr du vil ha den. Ha opp i vodka og rør. Sil innholdet over i et  avkjølt cocktailglass, press oljen ut av sitronskallet over drinken og ha i chilien som garnityr. Vil du ha en mildere variant, bruker du vanlig vodka eller gin isteden.

Hvitløk- og chilivodka:
Hell ut litt av vodkaen av en full flaske og tilsett 5-6 skrelte hviløksfedd og 3-4 delte tørkete chili. La det stå et par dager og trekke. Rist på flasken et par ganger om dagen. Du kan selvfølgelig justere styrken med mer eller mindre chili og hvitløk i.
 

Sendt inn av

Foto: John Nordahl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen