UKENS KAKE: Advarsel: sterkt vanedannende - men du vil ikke være foruten

Ukens kake Engelsk sjokoladefugde

Advarsel: sterkt vanedannende - men du vil ikke være foruten

Fudge kan ikke sammenlignes med andre karamelltyper. Den unike teksturen bidrar til å gi deg lyst på en bit til. Kanskje dette blir årets favoritt blant julegodtene?

Om du allerede har lagt planene for årets julegodter, det er likevel både tid og plass for disse fudgene. De kommer garantert til å bli spist opp lenge før jul, så forbered deg på å lage en runde til. 

Se våre andre oppskrifter på julegodter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Engelsk sjokoladefugde

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 g
100 g
50 g

Fremgangsmåte

Ha sukker, smør, fløte, melk, sjokolade, kakao og sirup i en tykkbunnet kjele, helst med nonstick belegg. Varm opp blandingen under svak varme og rør med en tre redskap til massen begynner å koke.

Bruk en slikkepott og dra ned alt som ligger på kantene av kjelen.
Stikk et karamelltermometer ned i blandingen og la blandingen stå og koke uten omrøring ved middels varme til termometeret viser ca 114 grader. Dette tar ca 10 til 15 minutter. Det må det ikke røres i gryten mens massen koker inn. Dette har med krystalliseringen av sukkeret å gjøre.

Når massen har nådd 114 grader helles blandingen over i en langpanne. Ikke ta med masse som har samlet seg rundt kantene av kjelen. Tørk av steketermometeret slik at dette blir rent. Stikk det nedi fugdemassen og legg skiver av smør oppå massen og dryss vaniljesukker over. La massen kjøle ned uten omrøring til mellom 50 og 47 grader.

Når massen er kommmer ned til ca 47 grader, skal massen bearbeides med en slikkepott eller lignende til massen er så kald og seig at den flyter meget sakte utover.

Hvis man ønsker å tilsette nøtter eller lignende gjøres dette før fudgen helles i formen. Fudgen overføres til en brødform som er kledd med bakepapir og settes kaldt i noen timer eller natten over. Kuttes i passende terninger.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen