Ukens kake
By på denne luftige og lette sjokoladepaien

By på denne luftige og lette sjokoladepaien

Av og til er en god strategi også for det søte. Her er oppskriften på en ekstra lett, men supergod sjokoladekake.
Aase E. Jacobsen
14 Januar 2017 - 16:56

 Kesam er magert som bare det, likevel finnes den både i vanlig mager og ekstra mager utgave. Selv om det er i fettet smaken sitter, er dette produktet et veldig godt alternativ nå du vil ha det lettere, uten at det går på bekostning av smaken. I denne kaken er det selvsagt sukker, som for mange er den største synderen i disse trangere tider. 

Du kan med hell utelate sukkeret i paibunnen, og ikke minst redusere mengden sukker i sjokoladefyllet. Både i sjokoladen, i kesamen og yoghurten er det naturlig og tilsatt sukker, så det holder til å gi en god kakeopplevelse. 

Denne sjokoladekaken er så å si helt uten sukker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

Sjokoladepai

Sjokoladepai

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 grader i 15 minutter. Avkjøles.
 
Fyll:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?
Julemat
Oppskrifter julekaker

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?

Vil du ha virkelig suksess med julebaksten i år, skal du gå for julekaker som får bein å gå på. Her er oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?
Julemat
Oppskrifter julekaker

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før?

Vil du ha virkelig suksess med julebaksten i år, skal du gå for julekaker som får bein å gå på. Her er oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå
Dagens rett
Perfekt pinnekjøtt

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå

Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her