Ukens kake
By på denne luftige og lette sjokoladepaien

By på denne luftige og lette sjokoladepaien

Av og til er en god strategi også for det søte. Her er oppskriften på en ekstra lett, men supergod sjokoladekake.
Aase E. Jacobsen
14 Januar 2017 - 16:56

 Kesam er magert som bare det, likevel finnes den både i vanlig mager og ekstra mager utgave. Selv om det er i fettet smaken sitter, er dette produktet et veldig godt alternativ nå du vil ha det lettere, uten at det går på bekostning av smaken. I denne kaken er det selvsagt sukker, som for mange er den største synderen i disse trangere tider. 

Du kan med hell utelate sukkeret i paibunnen, og ikke minst redusere mengden sukker i sjokoladefyllet. Både i sjokoladen, i kesamen og yoghurten er det naturlig og tilsatt sukker, så det holder til å gi en god kakeopplevelse. 

Denne sjokoladekaken er så å si helt uten sukker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

Sjokoladepai

Sjokoladepai

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 grader i 15 minutter. Avkjøles.
 
Fyll:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her