Ukens kake
Både brownie og ostekake i samme stykke bare må smake godt
Foto: (Brodogkorn.no)

Både brownie og ostekake i samme stykke bare må smake godt

Alle elsker brownie og alle elsker ostekake. Med denne oppskriften får du begge deler.
Aase E. Jacobsen
07 Oktober 2016 - 12:38

Den syrlige og luftige ostekremen står veldig godt til den mer kompakte og mektige browniebunnen.  Dette er en kake du kommer til å bake flere ganger, ikke bare fordi den smaker så godt, men også fordi den er så lett å lykkes med. 

Eller du kan prøve denne mer klassiske ostekaken med smak av sitron

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Det er slik du skal bake sitronostekake

Det er slik du skal bake sitronostekake

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og kakaopulver, og bland alt sammen. Rør inn egg og salt, og vend til slutt inn hvetemelet.

Hell blandingen i en smurt langpanne (ca. 28×20 cm). Stek kaken ved 160 °C i ca. 30 minutter, og avkjøl.

Ostekrem:
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.

Mos cottage cheese til den er glatt og klumpfri, gjerne med en stavmikser. Bland cottage cheese med mascarpone, melis, vaniljesukker og sitronskall. Rør blandingen inn i geléen.

Pisk fløten til krem, og vend den inn i osteblandingen. Skjær halvparten av bringebærene i små biter, og bland dem forsiktig i ostekremen. Hell ostekremen over browniebunnen.

Sett kaken kjølig til den stivner. Pynt kaken med resten av bringebærene.

 Oppskriften er laget av Erzsebet Kalmar.

Lyst på en annen ostekake skal du se her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her