Ukens kake
Bak en litt annerledes sjokoladekake

Bak en litt annerledes sjokoladekake

I denne oppskriften møter sprø tertedeig mykere sjokoladekremen.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2016 - 12:00

Denne type kake er veldig vanlig i Italia hvor den heter crostata - etter navnet på bunnen som er sprø. Mens frukt-crostataer er det du oftest støtet på, finnes det også noen med andre smaker, som her med sjokolade. 

Det føles kanskje litt uvant å  steke sjokoladekrem, og opplevelsen er selvsagt en litt annen enn om du smører den på kald. Appelsinskallet sørger for å friske opp den mektige sjokoladesmaken. 

Navnet black and white er forresten veldig vanlig i USA hvor det brukes om en mengde forskjellige tofargete kaker.  

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Black and white kake

Black and white kake

Fremgangsmåte

Lag mørdeig av smør, melis, eggeplommer og mel. Kjør smør og melis hvitt før du tildsetter eggeplommer og hvetemel. Samle deigen i en klump og pakk inn i plastfilm - settes kaldt i minst en time eller over natten.

Smør og dryss hvetemel i en paiform. Kjevle ut deigen til en ½ cm tykk leiv og kle formen - pass på å trykke ut deigen i kantene. Kutt av den overflødige deigen. Prikk deigen med en gaffel, kle den innvendig med aluminiumsfolie og tørre erter og blindbak paiskallet (175 grader i 15-20 min).

For fyllet rører du smør og melis hvitt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hell i formen og dekk med strimler av resten av deigen.

Stekes ca.45 min ved 175 grader. Avkjøles litt i formen.

Tips:
Kaken kan også serveres med et dryss med melis.

Sendt inn av Anne Marie Nilsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her