Rødvin i sjokoladeglasuren, går det an, tenker du kanskje. Og ja, det er ikke så vanlig, og ikke kan du bruke hvilken som helst rødvin heller. Den må være av den fruktige tanninsvake sorten, og der kommer beaujolais nouveau inn i bildet. Ferskere og fruktigere rødvin er det finnes knapt.
Men du kan selvsagt bruke annen rødvin som beaujolais fra «i fjor», de fleste rødviner av druesorten gamay, en saftig rhônevin, valpolicella eller «oversjøisk» pinot noir uten eik.
Øl i stedet for rødvin?
Om du er redd for alkoholsmak fra glasuren eller frykter promilleffekt, kan du ta det helt med ro. Ved å koke opp rødvinen, fordamper mesteparten av alkoholen, og det lille som er igjen fordeles på mange kakestykker.
Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken.
Denne kakeoppskriften inneholder også øl
Få ukentlig kake- og desserttips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Sjokoladekake med rødvinsglasur
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kake:
Ha sjokolade, sukker og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre. Sett til avkjøling.
Når avkjølt, tilsetter du ett egg av gangen mens du pisker kraftig, gjerne med en miksmaster. Fortsett en stund etter at siste egget er tilsatt.
Tilsett deretter melet som siktes i litt etter litt.
Ha i en rund kakeform (22 cm) eller brødform og stek i henholdsvis 45 til 55 minutter ved 170 grader. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.
Sett til avkjøling og overfør til et serveringsfat før glasuren helles over.
Glasur:
Ha sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre mens du tilsetter melis.
I en annen kjele koker du opp rødvin. Ta av varmen og tilsett sjokoladeblandingen mens du rører godt. Avkjøl litt, men ikke helt.
Hell glasuren over den avkjølte kaken. La stå kjølig noen timer slik at glasuren trekker inn i kaken.
Tips:
Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken.
Sendt inn av Apéritif
Foto: Irina_Meliukh
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 Poeng
Liefmans Kriek Brut
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
De Leite Cuvée Soeur'Ise Triple Kriek Oak Aged
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 75,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kinn Pryl Belgisk Dobbel
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Frederiksdal Kirsebærvin Reserve
Danmark
Volum: 0.500 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Tissot Macvin Rouge Pinot Noir
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 394,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Sori Brewing Coffe Gorilla Baltic Porter
Estland
Volum: 0.330 Pris: 64,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Wild Beer III Barley Wine
England
Volum: 0.330 Pris: 84,90 Bestillingsutvalget