UKENS KAKE: Beaujolais nouveau kan feires på mange måter, også med en sjokoladekake
Ukens kake
(Bilde: Irina_Meliukh)

Beaujolais nouveau kan feires på mange måter, også med en sjokoladekake

Ha den nye vinen i glasuren og sjokoladekaken får en ekstra fruktig og god smak. Annen rødvin går også bra, men ikke hvilken som helst.

Rødvin i sjokoladeglasuren, går det an, tenker du kanskje. Og ja, det er ikke så vanlig, og ikke kan du bruke hvilken som helst rødvin heller. Den må være av den fruktige tanninsvake sorten, og der kommer beaujolais nouveau inn i bildet. Ferskere og fruktigere rødvin er det finnes knapt.

Men du kan selvsagt bruke annen rødvin som beaujolais fra «i fjor», de fleste rødviner av druesorten gamay, en saftig rhônevin, valpolicella eller «oversjøisk» pinot noir uten eik.

Øl i stedet for rødvin?

Om du er redd for alkoholsmak fra glasuren eller frykter promilleffekt, kan du ta det helt med ro. Ved å koke opp rødvinen, fordamper mesteparten av alkoholen, og det lille som er igjen fordeles på mange kakestykker. 

Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken. 

Denne kakeoppskriften inneholder også øl

Få ukentlig kake- og desserttips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

Sjokoladekake med rødvinsglasur

Fremgangsmåte

Kake:
Ha sjokolade, sukker og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre. Sett til avkjøling. 

Når avkjølt, tilsetter du ett egg av gangen mens du pisker kraftig, gjerne med en miksmaster. Fortsett en stund etter at siste egget er tilsatt.

Tilsett deretter melet som siktes i litt etter litt.

Ha i en rund kakeform (22 cm) eller brødform og stek i henholdsvis 45 til 55 minutter ved 170 grader. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

Sett til avkjøling og overfør til et serveringsfat før glasuren helles over.

Glasur:
Ha sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre mens du tilsetter melis.

I en annen kjele koker du opp rødvin. Ta av varmen og tilsett sjokoladeblandingen mens du rører godt. Avkjøl litt, men ikke helt.

Hell glasuren over den avkjølte kaken. La stå kjølig noen timer slik at glasuren trekker inn i kaken.

Tips:
Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken. 

Sendt inn av

Foto: Irina_Meliukh

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen