UKENS KAKE: By på en sommerlig bløtkake med en twist

Ukens kake Kremkake med kirsebær og mascarpone

By på en sommerlig bløtkake med en twist

Twisten er kirsebær og sjokolade i tillegg til mascarpone som gir ekstra mye smak og fylde til kremen. En mektig, men uimotståelig god kake.

Dette er altså ingen kake for deg som teller kalorier, men det er jo uansett vanskelig å kombinere med kakekos. Det er særlig mascarpone som bidrar i denne oppskriften. Denne italienske ferskosten er mye rikere og fastere enn kremosten du vanligvis bruker i baking siden fettprosenten for mascarpone er på 75 og noen ganger enda mer, og nærmer seg dermed smør. Mascarpone er mest kjent som ingrediens i tiramisu.

Se alt det andre du kan lage med mascarpone

Du kan også lage mascarpone selv

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Sukkerbrød:
6 stk
150 g
Mascarponekrem:
6 ss
Fyll:
Pynt:

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett vaniljefrø og finrevet sitronskall. Rør forsiktig om.

Fordel røren i to 20 cm kakeformer med bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene av formen. Stek ved 180°C i omtrent 40 min. Bruk kakenål for å sjekke om bunnene er ferdig stekt. Avkjøl kakebunnene i formen opp ned på rist.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang for hånd. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.  

Tips:
Lag kremen mens sukkerbrødet stekes og avkjøles.

Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott og hakket mørk sjokolade i den andre halvparten av kremen. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.

Montering:
Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hver bunn med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter.

Legg et nytt lag sukkerbrød på og gjenta fyllet, før du avslutter med den siste bunnen. På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade. 

Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt. Pynt kaken med rikelig med kirsebær. 

Tips1:
Hvis du har kirsebær eller moreller fra hagen, kan du lage din egen kompott, eller bruke kirsebærsyltetøy. 

Tips2:
Du kan også lage mascarpone selv. Bare se her.

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen