Ukens kake

Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.
06 Mars 2025 - 13:00

Ganache er en konditorhemmelighet, som er lett å gjenskape på eget kjøkken. Den er rett og slett en fløtebasert sjokoladekrem som gir en hver kake et ekstra smaksløft samtidig som den gir en veldig fin og glatt overflate om den brukes som glasur. 

Se våre andre kaker med ganache

Sjokoladehjerte med ganachefyll

Sjokoladehjerte med ganachefyll

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn: 
    Start med å sette ut eggene slik at de blir romtempererte.
    Smelt smøret og bland inn kakaopulveret. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen. 
  2. Hell røren over i en smurt form, enten en  langpanne på 30x40, en rund form eller en hjerteform. 
  3. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20-30 minutter avhengig av størrelsen på formen (og tykkelsen på deigen i pannen, avkjøl på rist.
  4. Ganache: 
    Finhakk sjokoladen.
  5. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen.
  6. La den stå litt før du rører blandingen glatt og tilsetter peppermyntesmak. 
  7. Avkjøles i romtemperatur.

Tips:
Lag gjerne sjokoladeganachen en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.

Tips:
Hvis du ikke får tak i peppermynteolje, kan du ha noen After Eigth-biter oppi kremen. Og hvis du ikke liker peppermyntesmak, kan du erstatte den med en annen smak som 1 ss rom, brandy eller 2 ss madeira eller godt silt bærpure.

  1. Montering: 
  2. Langpanneform: Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
  3. Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken. 
  4. Om du har brukt en rund form eller hjerteform, deler du den i to eller tre deler og har ganache mellom lagene og et tynt lag over hele kaken.
  5. Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen over vannbad eller i en mikrobølgeovn  til den er flytende. Hell over kaken og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover slik at den renner godt ned på sidene. 
  6. Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske. 

Tips:
Dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader (av plast eller tørt løv) og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.

Se våre andre kaker med ganache

Her finner du mange kakeoppskrifter der sjokolade spiller hovedrollen

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her