UKENS KAKE: Pesto gjør ostekaken ekstra spennende

Ukens kake Sitronostekake med basilikumpesto

(Dansukker/Caroline Tengen)

Pesto gjør ostekaken ekstra spennende

Pesto kan altså brukes til mer enn pasta eller pizza. Her i en søt versjon gjør den ostekaken ekstra vårlig.

Ostekake er en favoritt på kakebordet og med sitron bli den ekstra frisk og med pesto vårlig grønn.  

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Sitronostekake med basilikumpesto

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

4 timer og 10 minutter

Ingredienser

Bunn:
30 g
Ostekrem:
200 g
Søt pesto:

Fremgangsmåte

Smelt smør, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digestive-kjeks og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en rund form med avtakbar kant, ca. 22 cm i diameter.

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Tilsett kremost, og rør til en jevn blanding.

Visp fløte i en annen bolle, og vend inn kremostblandingen. Ha til slutt i sitronsaft og revet skall.

Hell røren over bunnen, og sett i fryseren i minst 4 timer.

Kjør alle ingrediensene til den søte pestoen i en kjøkkenmaskin. Ta ut ostekaken maks. 10 minutter før servering, og hell over pestoen. Dekorer med pinjenøtter og basilikumblader.

Sendt inn av

Foto: Dansukker/Caroline Tengen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen