UKENS KAKE: Denne sjokoladekaken gir deg skikkelige sommervibber

Ukens kake Torta Caprese

(emrah_oztas)

Denne sjokoladekaken gir deg skikkelige sommervibber

Så mørk den enn er, er den svært luftig og med smak av mandler og søt sitron som får tankene til å flykte til sørlige breddegrader.

Det er ikke hver dag jeg kommer over en kaketradisjon jeg ikke har vært borti før. Men som avslutning på en veldig hyggelig middag med gamle venner serverte vertinnen denne kaken. Og den ga meg mersmak og lyst til å bake og utforske umiddelbart. Det er mandler og limoncello, Amalfi-kystens perle av en sitruslikør, som gir karakteren, og eggene bidrar med større luftighet sammenlignet med andre sjokoladekaker. 

Kaketradisjonen stammer fra Capri, den legendariske øya utenfor Napoli og rett nord for Amalfi, derav navnet. Men som med alle tradisjoner er det en del uenighet om opprinnelsen. Noen vil ha det til at den oppstod siden en baker glemte å tilsette mel i en mandelkake ment for utenlandske turister. En kake som ble så populær at den ble en egen tradisjon på øya - og til glede for alle med cøliaki. Andre mener at den oppstod da en østerriksk prinsesse på besøk i regionen, ønsket seg en sacher torte, men at de lokale konditorene ikke visste hvordan den skulle lages. Atter andre hevder den oppstod på et østerrikskeid pensjonat på Capri. 

Det finnes derfor en uendelig rekke med oppskrifter på kaken med ulikt forhold mellom hovedingrediensene, og med ulike likørtilsetninger. Det er av den grunn fritt fram for å eksperimentere. Mel derimot trenger denne kaken ikke.

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Torta caprese

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

200 g
200 g
6 stk
1 ts
bakepluver
1 dl
limoncello-likør

Fremgangsmåte

Finhakket skåldete mandler.  

Tips:
Du kan godt bruke mandelmel - det er enklere.

Smelt sjokolade over vannbad og avkjøl lett. 

Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og ta vare på hvitene.

Tilsett eggeplommer en etter en mens du fortsetter å piske. Vend inn først smeltet sjokolade og deretter mandler og rør jevnt. Til slutt vender du inn likøren. 

Her er utvalget av limoncello på polet

Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig inn i deigen og rør til jevn masse. 

Smør en kakeform (ca 27 cm i diameter). Dryss over litt mel og bank formen lett for å fjerne det overflødige.

Tips:
Du kan også bruke bakepapir om du vil unngå mel. Stek ved 180 grader i 45 minutter. Avkjøl litt og ta deretter ut av formen og over på et kakefat. Dryss over melis før servering.

Se alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: emrah_oztas

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen