Ukens kake

Galette med pære og chèvre

Denne terten er et veldig godt alternativ til ost som dessert
Foto: (OksanaKiian)

Denne terten er et veldig godt alternativ til ost som dessert

Lun chèvre-ost smaker enda bedre enn kald, og i en terte som denne med høstens pærer kommer smaken fullt ut til sin rett.
Aase E. Jacobsen
03 Oktober 2019 - 13:00

Galette er en fransk bakst som kan anta mange former, alt fra Bretagnes berømte pannekaker, til ulike typer terte med eller uten fyll. Eneste fellesnevneren er at de er forholdsvis flate og runde. Denne oppskriften er inspirert av varianten som kalles galette de plomb - som er det gamle ordet for mørdeig.

Se våre andre oppskrifter med mørdeig

En kake som var veldig populær på 1700- og 1800-tallet, spesielt som følge til te. Og som kunne smakes til med et stort antall forskjellige ingredienser. 

Her er det høstens pærer som møter chèvre og det er et særdeles vellykket møte. Enten til en kopp te eller som dessert.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Galette med pære og chèvre

Galette med pære og chèvre

Fremgangsmåte

Start med galettedeigen Del smøret i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin. Miks det raskt sammen med hvetemel, melis og salt. Tilsett vann, og miks til deigen er samlet.

Dekk over med plast, og la deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Skjær chèvren i tynne skiver. Skyll pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver.

Ha hasselnøttene i en bolle, og tilsett sirupen. Rør rundt.

Ta paideigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en sirkel på melet bakebord, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen på et brett med bakepapir.

Legg pæreskivene og chèvren midt på paideigen, og strø over hasselnøttene. Brett inn paikantene mot midten, og pensle med vispet eggehvite.

Stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Her finner du mange oppskrifter på terter

Og  selvfølgelig er det veldig mange oppskrifter på pannekaker fra hele verden, selvfølgelig også norske

 Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her