Ukens kake
Denne vrien på ostekake har du kanskje ikke prøvd før?

Denne vrien på ostekake har du kanskje ikke prøvd før?

Tyttebær er en fantastisk råvare vi burde bruke mer av. Ikke bare som følge til kjøttkakene eller vilt. Hva med denne oppskriften på ostekake?
Aase E. Jacobsen
09 April 2016 - 19:22

Kanskje har du tyttebær i fryseren du ikke får avsetning på? Ja, da har du løsningen her.  Tyttebærene gir en syrlig og frisk smak til ostekremen. Og fargen er jo helt fantastisk. 

Se våre andre oppskrifter med tyttebær 

Har du ikke tyttebær, kan du selvsagt bruke andre røde bær som bringebær eller rips. Jordbær går selvsagt også godt.  

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Ostekake med tyttebærsaus

Ostekake med tyttebærsaus

Fremgangsmåte

Tyttebærsaus:
Kok sammen tyttebær, vann og sukker i 30 minutter. Kjør i foodprosessor til bærene knuses. Sil sausen og avkjøl.
 
Ostekake:
Smelt smør. Knus kjeksen og bland sammen med smør. Trykk inn i en kakeform (26 cm).
 
Ha gelatin i kaldt vann til den er oppbløtt. Varm opp tyttebærsausen, tilsett gelatinen og rør godt rundt til den har oppløst seg. Pass på at sausen ikke koker. Avkjøl.
 
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Pisk sammen rømme og philadelfiaost til blandingen er klumpfri. Bland sammen kremen, rømmeblandingen og tyttebærsausen.
 
Hell i kakeformen, og sett kaldt til det har stivnet. Server med tyttebærcoulien som ble til overs.
 
Denne friske ostekaken smaker som Finnmarksvidda selv med et syrlig hint av tyttebær.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her