Denne klassiske kransen er et nydelig bakverk. Det både ser usedvanlig fristende ut og duften som sprer seg i huset er ubetalelig. Har du lyst er det selvfølgelig ingen ting i veien for å pynte kransen med melisglasur, men det er slett ikke nødvendig.
Ukens kake
Den store norske kringlen

Foto: (Synøve Dreyer)
Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle
Det er lite som lukter så hjemmekoselig som fersk gjærbakst. Og få bakverk som er så gode som kringle. Her gir vi deg oppskriften på bestemors favorittkringle. Den er så absolutt intet unntak.
02 Oktober 2025 - 11:00
Trønderrose - den store norske kringlen

Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
- Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.
- Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.
- Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.
- Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.
- Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.
- Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.
- Pensle med egg og dryss på mandelflarn.
- Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.
- Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå