Hylleblomst smaker perfekt midtvinters siden den har med seg alt det gode fra sommeren. Det er Mie Dahlmann Jensen som produserer økologisk hylleblomstsirup og utblandet hylleblomstdrikke på Akkerhaugen i Telemark, som har tipset om denne oppskriften. Hun er opprinnelig dansk og siden danskene har lengre erfaring med å utnytte denne fantastiske ingrediensen kommersielt, har hun tatt denne kunnskapen med seg til Telemark. Her bruker hun både lokalt økologisk dyrket hylleblomst, fra Rinde Gård, men også økologisk hylleblomst fra Fyn i Danmark. Hun lager hylleblomstdrikke (kalt Hyllest) etter nøyaktig samme oppskrift, men tapper dem i forskjellige flasker og det er artig å smake den subtile forskjellen. De danske blomstene gir en ørliten større munnfølelse.
Men i oppskriften er det sirup som er brukt. Og den kan erstatte sukker i mange oppskrifter, både salte og søte.
Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst
Hylleblomstsmak i drinker er veldig populært.
Se våre drinkoppskrifter med hylleblomst
Hvis du bruker hylleblomstsirup i stedet for hylleblomstlikør, får du en drink med lavere alkohol.
Se våre oppskrifter med hylleblomstlikør
Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Hylleblomstkake a la pavlova
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Marengsbunn:
Del marsipanen i mindre biter og miks det med en blender.
Tilsett eggehviter en av gangen og kjør deigen til en ensartet masse.
Ta 3 stk bakepapir og tegn en sirkel på ca. 24 cm på hvert ark. Smør deigen ut i sirklene.
Bak bunnene (en av gangen) i ovnen på 175 grader i 10-12 min.
Avkjøl uten bakepapir på rist.
Krem:
Pisk eggeplommer, hylleblomstsirup, fløte, sukker, maisstivelse og sitronskall sammen i en gryte. Pisk godt mens det varmes opp og til kremen tykner. Ta gryten av varmen. Del smøret i mindre biter og pisk dem inn i kremen. La kremen bli kald.
Montering:
Legg bunn og krem lagvis med krem på øverste bunn. Pynt med bær.
Tips:
Du kan godt bruke jordbær som pynt hvis du liker det bedre.
Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst
Hylleblomstsmak i drinker er veldig populært.
Se våre drinkoppskrifter med hylleblomst
Hvis du bruker hylleblomstsirup i stedet for hylleblomstlikør, får du en drink med lavere alkohol.
Se våre oppskrifter med hylleblomstlikør
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Gyldendals Bagebog/Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen
Foto: tbralnina
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Egge Gård Iseple
Norge
Volum: 0.380 Pris: 335,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Niepoort Moscatel do Douro
Portugal
Volum: 0.380 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Cascina Castlet Avie' Moscato Passito 2009
Italia
Volum: 0.380 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Austmann Vinland Barley Wine
Norge
Volum: 0.330 Pris: 56,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Sattlerhof Trockenbeerenauslese Muskateller 2013
Østerrike
Volum: 0.380 Pris: 329,00 Bestillingsutvalget