Hylleblomstkake a la pavlova
Foto: tbralnina

Hylleblomstkake a la pavlova

Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.

Fremgangsmåte

  1. Marengsbunn:
    Del marsipanen i mindre biter og miks det med en blender.
    Tilsett eggehviter en av gangen og kjør deigen til en ensartet masse.
  2. Ta 3 stk bakepapir og tegn en sirkel på ca. 24 cm på hvert ark. Smør deigen ut i sirklene.
  3. Bak bunnene (en av gangen) i ovnen på 175 grader i 10-12 min.
  4. Avkjøl uten bakepapir på rist.
  5. Krem:
    Pisk eggeplommer, hylleblomstsirup, fløte, sukker, maisstivelse og sitronskall sammen i en gryte. Pisk godt mens det varmes opp og til kremen tykner.
  6. Ta gryten av varmen. Del smøret i mindre biter og pisk dem inn i kremen. La kremen bli kald.
  7. Montering:
    Legg bunn og krem lagvis med krem på øverste bunn. Pynt med bær.

Tips:
Du kan godt bruke jordbær som pynt hvis du liker det bedre.

Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Gyldendals Bagebog/Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her