Ukens kake

Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys

Har du gresskar til overs? Bak denne lekre kaken

Har du gresskar til overs? Bak denne lekre kaken

Og har du ikke gresskar, er det lurt å skaffe det, for denne kaken er dyrisk god.  Ikke er den vanskelig å lage heller.
Aase E. Jacobsen
01 November 2018 - 13:00

Den er riktignok kreert av en prisbelønt konditor, Magnus Johansson fra Stockholm. Derfor består den av flere elementer og mange ingredienser. Men la deg ikke skremme, for her får du brukt mye av det du trolig allerede har i skuffer og skap, deriblant litt Bailey's, som etter min mening smaker best i kaker og desserter. 

Og trenger du en alternativ kake, vegansk, glutenfri eller laktosefri, så finner du forslagene til hvordan du skal gå fram i oppskriften. 

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys

Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys

Fremgangsmåte

Gresskar/tindved/gulrotbunn:
Smør en bakeform med en diameter på 24 cm med smør og dryss med mel.

Skrell gresskaret og fjern kjerner. Del gresskaret i terninger. Kok gresskaret mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Riv gulroten. Ha gresskarbitene over i en blender og miks med tindvedpuré (eller pasjonsfrukt) og revet gulrot. Blend til en glatt puré.

Rør inn sukker, matolje og hvitvinseddik.Sikt hvetemel sammen med natron, salt og vaniljesukker. Vend forsiktig inn i røren slik at du unngår klumper.

Lettvisp egg og bland dem i røren helt til slutt. Ha røren i kakeformen og stek på 175 grader i ca 45 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om kaken er ferdigstekt. 

Baileys og mørk sjokoladeganache:
Romtepererer smøret. Vei opp sjokoladen i en beholder. Kok opp kremfløte og glukose og hell over sjokoladen. La blandingen stå i 1-2 minutter.Etter dette blander du ordentlig slik at du får en fin og blank røre.

Nå tilsetter du Baileys og pisker godt med en visp eller stavmikser. Når røren når 32 grader pisker du inn det romtempererte smøret. Dekk med plast og la stå kjølig natten over. 

Dulce- og Baileyskrem:
La boksene (uåpnet) med kondensert melk stå i en kasserolle med masse vann i over fire timer. La boksene kjøles ned i romtemperatur natten over.

Ta innholdet av boksene over i en skål og bland inn Baileys til du har en kremet konsistens. Smak til med salt.

Montering av kaken:

Del kakebunnen i fire deler. Bruk en utstikkerform og stikk ut sirkler. Du trenger tre sirkler til hver kake.

Legg en skje med dulce-krem på midten av en kakesirkel. Fyll en sprøytepose med sjokoladeganache og sprøyt kremtopper rundt dulcekremen.Legg på en ny kakesirkel og gjenta prosessen.

Legg på et tredje kakelag og lag små og søte kremtopper med dulcekrem og ganache. Server kaken romtemperert.  

Tips: Du kan erstatte tindved med pasjonsfrukt som også gir intens syrlighet. 

Laktosefritt/glutenfritt/vegansk:
Alt i oppskriften kan gjøres laktosefritt/vegansk ved å bytte ut Baileys Original Irish Cream med Baileys Almande.

Du kan erstatte egg ved å anvende 1 ss knust linfrø og 3 ss vann (tilsvarer et egg) og la stå noen minutter til det dannes en geléaktig konsistens.

Istedet for kondensert melk kan du bruke kondensert kokosmelk og bytte ut hvetemel med et glutenfritt alternativ.

Kremfløte kan byttes ut med havrebasert fløte og mørk sjokolade finnes i melkefri varianter.

Som erstatning for smør kan du bruke soyabasert margarin.

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Magnus Johansson Bageri & Konditori

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her