UKENS KAKE: Nå skal kakene være ekstra fargerike

Ukens kake Moussekake med sjokoladebunn og mangefarget glasur

(Julie H. Amundsen)

Nå skal kakene være ekstra fargerike

Bak disse sterke fargene skjuler det seg en sjokoladekake, men ikke bare det også en deilig og frisk mousse.

Utvalget av konditorfarger er stort, og de sterkeste fargene er ikke lenger forbeholdt bursdagskaker til barneselskaper. Konditor Lotte Arnesen Hogefeld på Nedre Foss Gård i Oslo som har laget denne oppskriften for oss, nøler derfor ikke med å sette denne kaken på menyen når voksne skal bespises.

Heller tvert om fordi en fargerik kake som denne skaper ekstra buzz rundt bordet. Det kommer du også til å merke. Selv om oppskriften kan virke avskrekkende, er den lett å komme rundt siden du kan lage bunnen og moussen på forhånd og oppbevare den nesten ferdige kaken i fryseren. Da kan du bruke tiden på selve dagen for kakespisingen til å leke deg med fargene.

Se våre andre oppskrifter på kaker med mousse

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Rabarbra- og bringebærmoussekake med sjokoladebunn og mangefarget glasur

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Rabarbra- og bringebærmousse:
Glutenfri sjokoladebunn:
130 g
35 g
Hvit sjokoladeglasur:
350 g
75 g
150 g
140 g

Fremgangsmåte

Rabarbra- og bringebærmousse:
Rabarbrapure lager du slik: Kok rabarbra mør, kjør til pure, passer gjennom en fin sil).
Bløtlegg gelatin. Varm rabarbra- og bringebærpure. Klem vannet av gelatinen og smelt i pureen.

Bland eggehvite og sukker. Varm opp over vannbad til 60 grader. Pisk til kaldt i miksmaster. Avkjøl pureblandingen til den har omtrent samme temperatur som marengsen. Pisk krem av fløten og vend inn pisket krem i moussen.

Tips:
Du kan fint bruke bare rabarbra eller bare bringebær om du ønsker det.

Glutenfri sjokoladebunn:
Pisk eggeplommer og 65 gram sukker til eggedosis. Pisk inn kakao. Pisk eggehviter og 65 gram sukker til marengs. Vend sammen til luftig deig. Fyll i smurt kakeform og stek ved 180 grader i ca 10 min. Avkjøl.  

Hell moussen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.

Tips:
Bunnen og moussen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren.

Hvit sjokoladeglasur:
Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen. Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge etter ønske. Du kan godt dele opp og bruke flere farger, dermed oppnår du mønsteret som på bildet. Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i marengsen. 

Montering:
Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet. Hell glasur over til hele kaken er dekt. Her har jeg brukt tre forskjellige farger, og helt de forskjellige fargene vekselvis på kaka. 

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen