Ukens kake

Prinsessekake med blåbær og bringebær

Når bollekaken får smak av sommerens bær, blir den enda mer uimotståelig
Foto: (Frukt.no/Marte Garmann)

Når bollekaken får smak av sommerens bær, blir den enda mer uimotståelig

Med denne oppskriften gjør du enda mer stas på prinsessekake som er det egentlige navnet på denne type kake med bolledeig og vaniljekrem.
Aase E. Jacobsen
08 August 2019 - 13:00

En klassisk prinsessekake har både rosiner og kanel i svingene, men nå som hage- og skogsbærene er på sitt beste, må det klassiske vike. Og denne vrien er aldeles uimotståelig. 

Se vår oppskrift på bollekake - altså uten vaniljekrem 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Prinsessekake med blåbær og bringebær

Prinsessekake med blåbær og bringebær

Fremgangsmåte

Start med å tilsette 1 ss sukker til blåbær og bringebær og rør dem til bærene moses lett.

Lag vaniljekrem slik eller bruk ferdig fra butikken.

Kakedeigen:
Smuldre gjæren i en bakebolle.

Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (ikke over 37 grader C). Hell litt av væsken over i bakebollen og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve til dobbelt størrelse tildekket med plast på et lunt sted - ca. 40 minutter.

Smør en stor kakeform.

Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Smør vaniljekremen utover bunnen i kakeformen.

Kjevle resten av deigen til et rektangel - ca. 30x40 cm.

Smør rørte bringebær på den ene halve delen av rektangelet og blåbær på den andre.

Rull leiven sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp - annenhver gang med rødt og blått fyll.

Dekk kaken til og etterhev i minst 40 minutter.

Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Følg med under steking. Blir kaken for mørk før den er ferdig, så dekk med bakepapir.

Avkjøl kaken på rist.

Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her