Ukens kake

Louisiana Bread Pudding amerikansk brødpudding

Slik gjør du gammelt brød om til en herlig dessert
Foto: (cobraphoto)

Slik gjør du gammelt brød om til en herlig dessert

Denne brødpuddingoppskriften inkluderer kokosmasse og pecannøtter som gjør den litt annerledes enn den vanlige kombinasjonen.
12 Januar 2023 - 12:00

Så er den da også hentet fra Louisiana i USA hvor litt mer eksotiske ingredienser alltid har vært vanlig. 

Hvis du bruker grovt brød i stedet for loff, får desserten dessuten mer struktur. Ikke minst føles den "sunnere" - noe som kommer godt med når vi skriver januar.

I oppskriften anbefales det å servere den med vaniljesaus, men prøv for all del jordbærsyltetøy fra fryseren, friske bær, hvis du finner det i butikken, eller mangopure - som kan lages av fryst vare.

Louisiana Bread Pudding

Louisiana Bread Pudding

Fremgangsmåte

  1. Bruk en stor bolle. Bryt loff i ca. 1cm. biter. Det gir ca. 2 liter brødbiter.
  2. Bland inn rosiner, mandler, kokos og bland godt.
  3. Visp egg og sukker til halvstiv eggedosis, bland vekselsvis i kanel, muskat, smør og melk.
  4. Hell eggeblandingen over loffmassen og bland godt med en stor skje til alt er jevnt fordelt.
  5. Hell røren i smurt ildfast form eller langpanne (ca. 25x35cm).
  6.  Sett i kald ovn og sett den på 180 grader.
  7. Stek i 1 time og 10-15 min. til overflaten er gyllenbrun.

Server lunken med  vaniljesaus.

Tips: Du kan fint bruke rester av søtt bakverk i denne oppskriften. Da reduserer du sukkeret til en firedel til eggedosisen. 

Se våre andre oppskrifter på brødpudding

Her finner du mange herlige desserter

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her