UKENS KAKE: Slik gjør du gammelt brød om til en herlig dessert

Ukens kake Louisianna Bread Pudding

(Bilde: cobraphoto)

Slik gjør du gammelt brød om til en herlig dessert

Denne brødpuddingoppskriften inkluderer kokosmasse og pecannøtter som gjør den litt annerledes enn den vanlige kombinasjonen.

Så er den da også hentet fra Louisiana i USA hvor litt mer eksotiske ingredienser alltid har vært vanlig. 

I oppskriften anbefales det å servere den med vaniljesaus, men prøv for all del nyrørt jordbærsyltetøy eller rett og slett bare friske jordbær. Det er mer enn søte nok nå å denne tiden av året. 

Se våre andre oppskrifter på brødpudding

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Louisiana Bread Pudding

Fremgangsmåte

Bruk en stor bolle. Bryt loff i ca. 1cm. biter. Det gir ca. 2 liter brødbiter.
Bland inn rosiner, mandler, kokos og bland godt.
Visp egg og sukker til halvstiv eggedosis, bland vekselsvis i kanel,muskat, smør og melk.

Hell eggeblandingen over loffmassen, og bland godt med en stor skje til alt er jevnt fordelt.

Hell røren i smurt ildfast form eller langpanne (ca. 25x35cm).
 
Sett i kald ovn og sett den på 180 grader. Stek i 1 time og 10-15 min. til overflaten er gyllenbrun.
 
Server lunken med vaniljesaus.
 
 

Sendt inn av

Foto: cobraphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen