UKENS KAKE: Slik gjør du vaflene klare til jul

Ukens kake Vaffeltårn med ostekrem

(Bilde: Probuxtor)

Slik gjør du vaflene klare til jul

At vi elsker vafler, er ubestridt, og denne vrien vil gjøre at du elsker dem enda høyere.

Vaffel- eller pannekaketårn med krem og syltetøy mellom lagene er klassikere. I denne oppskriften er det ostekrem som gjør susen. Og velger du mascarpone, det feteste av alle melkeprodukter (bortsett fra smør) , blir kaken ekstra mektig og god. Ikke noe for slankekuren med andre ord, uansett hvor stort sett sunne ingredienser som ellers er brukt. 

Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Vafler:
5 stk
3.5 dl
0.5 dl
Ostekrem:
2 ss
Pynt:
1 pakke(r)
sjokoladecookies

Fremgangsmåte

Vafler:
Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt. Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt. La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.

Ostekrem:
Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd.

Sett sammen:
Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene. La stå en halvtime slik at kaken får sette seg. Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.

Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Probuxtor

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen