Vaffel- eller pannekaketårn med krem og syltetøy mellom lagene er klassikere. I denne oppskriften er det ostekrem som gjør susen. Og velger du mascarpone, det feteste av alle melkeprodukter (bortsett fra smør) , blir kaken ekstra mektig og god. Ikke noe for slankekuren med andre ord, uansett hvor stort sett sunne ingredienser som ellers er brukt.
Ukens kake
Vaffeltårn med ostekrem
Foto: (Probuxtor)
Slik gjør du vaflene klare til jul
At vi elsker vafler, er ubestridt, og denne vrien vil gjøre at du elsker dem enda høyere.
Aase E. Jacobsen
30 November 2017 - 14:45
Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies
Fremgangsmåte
Vafler:
Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt.
Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt.
La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.
Ostekrem:
Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd.
Sett sammen:
Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene.
La stå en halvtime slik at kaken får sette seg.
Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå