Ukens vin
Denne fantastiske cavaen kan du sikre deg til nyttårsfesten

Denne fantastiske cavaen kan du sikre deg til nyttårsfesten

Med disse boblene i glasset blir nyttårsaften så episk som den kan bli. Og vinen er å få tak i over hele landet.
Aase E. Jacobsen
29 Desember 2015 - 13:00

Juve y Camps Reserva de la Familia Brut Nature 2011 er en elegant, frisk og småkompleks musserende vin. Den har lekre små bobler, naturlig fruktsødme fra både epler og lime, veldig god syre som gir fin tørrhet. En flott matvin som dessuten passer utmerket til kalkun, til fingermaten før kalkunen eller når det nye året skal skåles inn.

Ikke tilsatt sukker

Den er laget etter alle cavakunstens regler. Det vil si klassisk metode hvor aromaene har fått utvikle seg i mer enn tre år på bunnfallet etter flaskegjæringen.

Den er heller ikke tilsatt sukker ved omkorkingen, derav navnet brut nature. Dermed kommer druenes egenkarakter bedre til sin rett. Tilsetting av sukker maskerer ofte den opprinnelige smaken til vinen, noe som er både på godt og vondt. Men druematerialet som Juve y Camps bruker er økologisk dyrket, så her vektlegges renhet allerede i utgangspunktet.

Finnes i mange polhyller

Akkurat denne utgaven ble tidligere i år kåret til beste cava i den anerkjente kåringen Concours Mondial de Bruxelles.

Siden den er en årgangscava, vil den preges av årgangen. I 2011 har den glede av dette årets relativt kjølige juli som ga grunnlag for gode syrer og den påfølgende varme august som sikret modne druer og konsentrasjon.

Den finnes i 112 polutsalg, og magnumutgaven i 19 av dem, så sannsynligheten er stor for at du finner nettopp denne i den ofte glisne hyllen for boblevin.

Supre alternativ er de økologiske cavaene fra Pedregosa som også er å få i en del polutsalg.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt
Ukens kake

Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt

Det er nesten ubegrenset hvor fantasifull du kan være med en pizza - bare se her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her