Ukens vin
Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

» Den sikrer dessuten en god jul om du er på jakt etter en vin som fungerer til alt av julens tradisjonsretter.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2016 - 17:08

For Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2014 klarer så vel fett som litt søtt eller skarpt. Den er testet til alt fra vegetarretter til spekemat, røykt mat og blåmuggost.

Finnes i svært mange polutsalg

Den er saftig nok til å gå til juletorsken eller julekveita. Ikke det at den er perfekt til alt, men på grunn av god fylde klarer den seg gjennom situasjoner hvor det er mange valgmuligheter som julekoldtbord eller når du synes det holder med en type rødvin.

Og ikke minst er det en vin som åpner seg mer og mer med luft. Den rundes av og får større munnfølelse etter en tid i karaffel og holder seg lenge i flasken. Det borger også for at den tåler noen års lagring og derfor er et godt alternativ for deg som leter etter en julegave i siste liten. 

Best av alt akkurat nå er at den er å finne på et pol nær deg. Til sammen 140 polutsalg har den i hyllene, så det er stor sjanse for at du får tak i den i dag eller i morgen. Dessuten er polet åpent i romjula for den som trenger påfyll.

Bortsett fra å være en veldig anvendelig matvin er dette en vin laget av en liten produsent i det sørøstlige hjørnet av Piemonte, både noen mil fra Genova og Middelhavet.

Biodynamisk framstilt

Giordano Lombardo i sin mest kjente vinmark Vigne Sanmartino.

Giordano Lombardo lager for det meste hvitvin av druetypen gavi som her faktisk har DOCG-status, men altså også litt rødt av den populære druen barbera. Den skinner ekstra fra deres hånd takket være måten den er laget på. For barbera i denne delen av Piemonte er ikke alltid så interessant.

Biodynamiske metoder med alt det innebærer har gitt en vin med en helt spesiell klarhet i frukten. Den er verken kompleks eller spesielt konsentrert, bare veldig ren og saftig med stor friskhet og bra fylde, altså en super matvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her