UKENS VIN: Dette er høstens kanskje morsomste vin
Ukens vin

Dette er høstens kanskje morsomste vin

I hvert fall blir jeg veldig glad bare ved tanken på hvor god den er. Og prisen er helt super.

Dom. Graveirette Ju de Vie 2015 er en veldig innsmigrende og myk vin med stor saftighet, god bærkarakter og lett jordlig preg. En vin det er umulig å ikke like og som passer like perfekt til en burger eller pastarett som til vinkosen. Rett og slett deilig. 

Livets saft intet mindre

Også navnet på vinen beskriver smaksopplevelsen godt. Ju de vie betyr rett oversatt livets saft. Hva mer kan du forlange?

Vinen som kommer fra det sørlige Rhône, skiller seg imidlertid ut fra andre viner fra dette området på flere måter. Først og fremst ved at den har like mye merlot og marselan som grenache som er dominerende drue i dette området. Vingården Dom. Graveirette ligger et steinkast øst for selveste Châteauneuf-du-pape som er grenachehøyborg nummer en. Jordsmonnet på eiendommen er ikke så ulikt siden det har en miks av sand og leire ispedd rullesteiner.

Biodynamisk sertifisert

Fra vinmarken.

Den er dessuten Demeter-sertifisert, altså laget i henhold til biodynamiske prinsipper, noe som ikke er så vanlig blant de rimeligste vinene fra dette området. Men det er bare et spørsmål om tid før det endrer seg – heldigvis. Julien Mus som er mannen bak denne vinen står som et godt symbol for utviklingen. Han jobbet nemlig lenge for et større kooperativ i området før han startet opp for seg selv og i stadig mer naturlig retning inntil han fikk Demeter-sertifiseringen fra 2015-årgangen.   

Julien Mus.

 

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Dom. Graveirette Ju de Vie 2018

Produsent:
Domaine de la Graveirette
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
180,00 kr
Varenummer:
5577101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen