Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
collage.jpg

Forsmak på sommeren får du garantert med dette kuppet

Denne hvitvinen er i portugisisk toppklasse og konkurrerer med både chablis og sancerre i kvalitet, men til en gunstigere pris. Og så finnes den i et polutsalg nær deg.
Aase E. Jacobsen
30 April 2016 - 16:13

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2015 er både aromatisk og lekker med veldig fint mineralpreg og god friskhet. En konsentrert vin som også har et visst lagringspotensial. Den er nå ganske så nytappet, men utover sommeren vil den smake bedre og bedre. Pass bare på å ikke servere den for kald og gi den gjerne litt romslige glass. Selv om den smaker fortreffelig alene, er det på matbordet at den briljerer.

Den perfekte terrassevin

Den kan nytes til så vel skalldyrplatå som til grillet sjømat - eller også en sommerlig salat. Vinho verde er da også den perfekte sommervin.

Derfor er vinho verde selve innbegrepet på en terrassevin

Men denne skiller seg en del fra andre vinho verder og det på flere måter.

Her kan du lese mer om hva som skiller de ulike typene vinho verde 

Først og fremst druen, alvarinho gir en mer strukturert vin enn de andre sortene som gjerne blandes.

Går også i naturvinretning

Jordsmonnet i Melgaço lengst nord i Vinho Verde-området er dessuten granitt hvilket gir en tydeligere mineralkarakter.

 

Dessuten er alkoholinnholdet høyere, 12,8 for å være eksakt, men det er fortsatt innenfor det som er behagelig for årstiden vi går inn i.

Her kan du bli bedre kjent med denne delen av Vinho Verde

Druene til denne vinen kommer for det meste fra Quinta de Soalheiro i Melgaço men også fra Monçao litt nærmere Atlanteren som har mye av de samme forholdene. Utelukkende fra vingårdens egne økologisk dyrkete druer kommer den supre Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho 2014.

Primeiras Vinhas betyr de beste vinstokkene. Resultatet er en elegant, frisk og rik vin som ber om mer forseggjorte sjømatretter.

En ny vin på markedet er Soalheiro Terramater Alvarinho 2014 som er i en helt annen stil, mer naturvinaktig uten svovel og filtrering og selvsagt laget av økologiske druer som er gjæret med egne gjærsupper. Den har dessuten gjennomgått delvis malolaktisk gjæring i kastanjefat hvilket gir den en rundere munnfølelse. Frukten føles dessuten litt modnere og strukturen er mer stofflig. Også denne en topp matvin med bare 11,5 prosent alkohol.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Maria Joao Cerdeira og Luis er tredje generasjon på Quinta do Soalheiro.

 

 

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her