Ukens vin
Knallgod billigvin til grillmaten

Knallgod billigvin til grillmaten

Denne sørfranske rødvinen smaker helt supert til grillmaten samtidig som den skiller seg godt ut blant polets billigste viner.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2016 - 18:01

Vinitrio La Fleur des Pins Marselan 2015 er fyldig og leskende med god mørk frukt, urter og en touch av lakris. Den matcher derfor de fleste urtemarinerte kjøttstykker av lam eller storfe fra grillen med godt tilbehør, selvsagt også burgere. Men den må ikke ha kjøttfølge. Den bløte og leskende smaken gjør at også grønnsaker fra grillen eller ovnen går utmerket til.

Forkastet på grunn av lav ytelse 

Druen marselan er ikke hverdagskost. Og det til tross for at krysningen mellom cabernet sauvignon og grenache i sin tid ble «konstruert» nettopp for å lage volumviner. Denne strategien for etterkrigstidens Languedoc-Roussillon viste seg senere som kjent å være totalt feilslått.

Les mer om hva produsentene har gjort for å satse på kvalite

Først i dag har Languedoc-Roussillon helt og holdent kommet seg ut av dette sporet, og med det er også marselan blitt friskmeldt. For det viste seg nemlig at den ikke produserte like mye som ønsket og ble derfor strøket fra listen over høytytende druesorter før den fikk noen særlig utbredelsen. Det er også grunnen til at den i dag er tatt inn i varmen igjen.

Sjelden som endruevin

Marselan gir riktignok store drueklaser, men små druer, noe som sikrer konsentrasjon og ikke minst tanniner. Kombinasjonen av to druene cabernet sauvignon og grenaches egenskaper gir interessante viner. Selv har jeg til gode å smake en mer påkostet versjon av denne druen, men det kommer sikkert. Som endruevin er den nemlig fortsatt relativt sjelden. Det gjør ukens vin ekstra verd å snuse på.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her