- Laks: Del fiskefileten opp i fire like stykker.
- Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne.
- Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne).
- Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen.
- Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.
- Pepperrotkrem:
- Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot.
- Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.
- Agurksalat:
- Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver.
- Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing.
- Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time. Smak til med salt og nykvernet pepper rett før servering.
- Servering:
- Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.
- Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.
Flere lekre småretter av fisk finner du her
Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.
De beste lakserettene finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev