Dagens rett

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Oppskriften er fullt gjennomførbar også på en tirsdag, men smaker like godt til fest.
Redaksjonen
27 April 2021 - 00:00

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker. Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne. Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne). Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot. Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.
Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver. Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time. Smak til med salt og nykvernet pepper rett før servering.
Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her