Ukens vin
Byr fortsatt på utrolig mye vin for pengene

Byr fortsatt på utrolig mye vin for pengene

Halvnorske Bibi Graetz leverer nok en gang utrolig god valuta for pengene og denne rødvinen finner du i 225 polutsalg. Den hvite er et enda bedre kjøp, men må bestilles.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2017 - 10:45

Casamatta Rosso 2015 er et funn i den nyankomne 2015-årgangen – en årgang som høster lovord så å si hver gang en ny vin kommer på markedet. Og Italia og Toscana er intet unntak. Ei heller rødvinen med den karakteristiske gule etiketten (malt av Bibi Graetz selv), som knapt har smakt så godt som i nettopp 2015, og det etter åtte årganger på det norske markedet.

Her kan du lese mer om den suksessrike vinkunstneren

Selv om Norge er en stor avtaker av Casamatta og den føles nesten som «norsk», gitt produsentens nære relasjoner til Norge (både mor og kone er norske), er den faktisk i salg i mange andre markeder. Det gjelder også dens hvite søster, Casamatta Bianco 2015 som virkelig overgår seg selv i siste årgang ut.

Bibi selv sier at han har det moro med gode venner når de skal gjette prisen på denne vinen. De fleste havner på langt over det dobbelte. Og den er et helt fantastisk godt kjøp som kommer til å holde gjennom hele vinter-, vår- og sommersesongen, og et par-tre år lengre enn det – minst.

Druematerialet kommer fra Bibis vinmarker ved den toscanske kysten, mellom Grosseto og Elba. Ikke langt fra perlen Isola del Giglio, derav den tydelige røykkarakteren som kjennetegner hvitvin fra det karaktersterke jordsmonnet i området.

Vil du ha enda mer av den, er Bibi Graetz Bugia di Giglio Toscana Bianco 2014 en ytterst interessant vin, ikke billig, men en kraftpakke som kan måle seg i kvalitet med de beste hvitviner. Den er laget i sin helhet av ansonica fra Giglio, mens den rimeligere hvite er av vermentino og muscat.

Bibi Graetz.

 

Se alle vinene til Bibi Graetz på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her