Ukens vin
Knallkjøp til sushi

Knallkjøp til sushi

De rimeligste vinene til denne topprodusenten er som skapt til sushi og andre asiatiske retter vi ikke får nok av.
Aase E. Jacobsen
28 August 2016 - 16:56

Med både den halvtørre Schloss Lieser Kabinett 2014 og Schloss Lieser Trocken 2014 får du svært mye vin for pengene. Men det er kabinetten som går seirende ut av matchen overfor asiatisk mat. Den tåler enda mer enn den tørrere utgaven.

Perfekt midtuke-priset

I møtet med syltet ingefær og wasabi fra sushien eller den sterke chilisausen som ofte følger thairetter, skårer den høyt. Det er restsødmen som fungerer som en buffer mot disse skarpe smakene, og som sørger for en avslutning hvor både vinen og maten smelter sammen.

Når det er sagt, klarer også den tørreste rieslingen seg ganske så godt. Spesielt til klassisk nigiri-sushi og sashimi. Og det er jo førstevalget til de fleste. Prisen gjør den også svært interessant for sushimåltider midt i uka eller når det er mange til bords.

Har fått et solid løft

At begge vinene er i 2014-årgang gjør at de har fått litt tid på seg til å vise fram de typiske trekkene til Mosel-riesling: en touch av petroleum (ja, det er positivt ment), modne grønne epler og blomster.

Les mer om hva som kjennetegner de ulike delene av Mosel-dalen

Bak Schloss Lieser-vinene står Thomas Haag og kona Ute. Thomas har Mosel i blodet siden han kommer fra en betydelig berømthet i Mosel-dalen, nemlig Fritz Haag som i dag styres av Thomas’ bror, Oliver.

Ute og Thomas Haag.

 

Selv om Thomas ble kåret til Wine Maker of the year for sin 2014-årgang av Gault Millau – Tysklands ledende vinguide, så har han ikke kommet helt lett til det.

Da han overtok Schloss Lieser i 1992 var det historiske vinslottets renommé på bunnivå etter lang tids vanskjøtsel. I dag regnes Schloss Lieser atter inn blant eliten i Mosel.

Schloss Lieser er et kjent landemerke i Mosel.

Juvelen i Lieser-kronen er Niederberg Helden hvor Thomas Haag har en betydelig andel. Denne sørvendte vinmarken med blåskiferjordsmonn har partier med opp mot 80 prosent stigning. Stupbratt med andre ord. De rimeligste vinene er imidlertid en miks av druer fra også andre deler av Lieser og av Mosel, deriblant Graacher Himmelreich.

Foreløpig er det ikke så mange Lieser-viner i salg på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her