Ukens vin
Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nå er ikke denne vinen en bordeaux, men det er ikke langt unna, verken stilmessig eller geografisk. Prismessig derimot byr den på noe helt annet.
Aase E. Jacobsen
31 Januar 2016 - 13:51

For du får ikke så god «bordeauxsmak» for 155 kroner som med Cuvée K Rouge 2014. Rimelige bordeauxer kan både være rustikke, jordlige og gjerne litt grønne.

Denne superbillige bordeauxen klarer seg imidlertid godt

Så ikke de økologiske vinene til Katharina Mowinckel som altså ikke har Bordeaux på etiketten, men det ikke fullt så kjente naboområdet nord, Bergerac.

Her kan du lese mer om hvordan hun jobber

Mye er imidlertid likt, som druemiks, jordsmonn og klima, men ikke status og pris. Derfor er Bergerac et lurt sted å starte. Utvalget er ikke veldig stort, men godt.

Dette er Bergerac-vinene du kan kjøpe på polet

Norskfødte Katharinas rimeligste vin har veldig ren og god frukt, leskende syre, fine slanke tanniner og god munnfølelse. En svært god matvin som er friskere og en smule lysere i frukten enn forrige gang jeg omtalte den. Men det er det som er så spennende med viner som får lov å uttrykke de ulike årgangenes forhold.

2014 er ferskt til å være fra den kanten, men så er dette heller ikke en vin med lang fatlagring bak seg. Den er laget i sin helhet i ståltank og har fått godgjort seg på bunnfallet etter gjæringen fram til flasketapping. Dermed får du en veldig klart og godt inntrykk av fruktkarakteren.

Kjølig karakter

I 2014 ble den ekstra frisk på grunn av moderate temperaturer i august. Noe som kan være en utfordring for den tidligmodnende merlot – hoveddruen i Katarinas røde – men siden september ble en måned med lite nedbør jevnt over i denne delen av Frankrike, ble resultatet så godt som du kan smake det i denne flasken.

  • Produsent:
    Katharina Mowinkel
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Sørvest
    Pris:
    187.50 kr
    Varenummer:
    4330201
    77 POENG
    Cuvée K Rouge
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her