UKENS VIN: Topp rieslingkjøp
Ukens vin

Topp rieslingkjøp

Denne rieslingen er i en klasse for seg. På alle måter.

 

 

Weing. Schmitt Riesling Kalkmergel 2014 er et knallgodt kjøp. Her får du utrolig god rieslingfrukt for pengene. Dessuten et mineralpreg som du normalt må godt over to hundre kroner for å finne. Denne superkule vinen passer perfekt til en lang rekke retter. Selvsagt alt av tilberedte sjømatretter, men også grønnsaksretter.

Biodynamisk sertifisert

Karakteren får den fra det kalkholdige jordsmonnet, som navnet antyder. Den er gjæret kun med druenes egne gjærsopper og har ellers fått være i fred i de seks ukene denne prosessen tok. Deretter har vinen tilbrakt 5-6 måneder på bunnfallet hvilket bidrar med fedme og samtidig beskytter mot oksidasjon.

Den er dessuten biodynamisk sertifisert, og siden denne produsenten putter de fleste korta i en bunke og lager én vin av sine rieslingdruer, er prisen ekstra gunstig. Når det er sagt, lager de også et par pinot noir-er og i veldig små kvanta en musserende vin uten svovel. Samt to oransjeviner, men ingen av disse er i salg i Norge. Disse blir imidlertid med på Rawfair - eldorado for naturvinprodusenter og -elskere når den kommer til Berlin 29. november i år.

Les om hvilke følelser naturvin kan virvle opp

Bak dette vidunderet av en riesling står det unge vinmakerparet Daniel og Bianka Schmitt som siden 2012 har laget Weingut Schmitts viner.

Bianka og Daniel.
Bianka og Daniel.

 

Før Biankas inntreden het vingården Peter Schmitt und Sohn. Pappa Peter er fortsatt med og mamma Gabi og søsteren Diana jobber i restauranten (gutsschänke) på gården.

Druer i 235 år

Før Daniel overtok ansvaret for vinkjelleren som 22-åring hadde han jobbet for både Schäfer-Fröhlich, Ploder-Rosberg og Jackson Estate på New Zealand.

Daniel og Bianka som også er vinmakerutdannet, sørget samtidig for at vingårdens produkter er Demeter-sertifisert som er den internasjonale merkingen for biodynamisk framstilling. De har «Økologisk - uten alt» som slogan.

Vingården på 16 hektar i Flörsheim-Dalsheim i Rheinhessen har vært drevet av familien i samfulle 235 år. Den naturlige tilnærmingen startet i 2007.

Jordsmonnet er som vinnavnet antyder kalkholdig.
Jordsmonnet er som vinnavnet antyder kalkholdig.

 

Weing. Schmitt Riesling Kalkmergel 2014

Produsent:
Weing. Schmitt
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
180,00 kr
Varenummer:
2822201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen