Unik lett og leskende riesling

Unik lett og leskende riesling

Det er beskrivelsen av denne hvitvinen som til tross for at den bare holder 9,5 prosent, er knusktørr.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Minges Riesling Aura Trocken 2012 (6241) er en unik vin i den forstand at det må helt spesielle forhold til for at den kan bli til. Den er nemlig laget av druer som plukkes tidlig i september og som derfor ikke er helt modne.

Normalt tappes ikke slik vin for salg, men brukes for å justere annen vin – eller som i Frankrike hvor verjus (grønn most) brukes i matlagingen.

2012-årgangens stålsyre

Men i 2012 var forholdene så gunstige at selv den grønne vinen var drikkbar. Derfor slo Eva Minges til og lanserte den under navnet Aura.

Les mer om riesling og 2012

Resultatet er en ytterst lekker og delikat hvitvin som først og fremst vil slå an hos de som allerede liker 2012-rieslingens stålsyre. Og de som er på jakt etter et helt tørt, men også alkoholsvakt alternativ. Dem er det ikke mange av.

Mer leskende blir det ikke

Den slanke stilen gjør at den ikke tåler altfor mye kraft i matfølget. En salat passer derimot utmerket. Du finner uansett knapt en mer leskende vin enn denne!

Finn en fristende salat å servere til

Eva og faren Theo langer også «normale» rieslinger som er verd å prøve når du er på jakt etter en mer matvennlig og romslig vin: Minges Riesling Gleisweiler Trocken 2012 (6243) og Minges Bundtsandstein Riesling Spätlese Trocken 2011 (4706) . Den første er nok en gang et bevis på 2012-årgangens lekre syre og gode frukt. 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Minges Gleisweiler Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weingut Theo Minges
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
164,80 kr
Varenummer:
624301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Minges Bundtsandstein Riesling Spätlese Trocken 2011

Produsent:
Weingut Theo Minges
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
190,00 kr
Varenummer:
4706
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Minges Aura Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weingut Theo Minges
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
624101
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen