Brennevin
Utfordrer Arcus

Utfordrer Arcus

Det norske Brenneri som lager Arvesølvet- og Hellstrøm-akevittene, kjøper K G Puntervold/Agder Brenneri og blir landets nest største brennevinsprodusent.
Redaksjonen
27 Januar 2014 - 01:01

Bak Det norske Brenneri står investorer som Kjetil Holta, tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Odd J. Nelvik og Stig Bareksten, bartender med norsk og internasjonal erfaring.

Ser internasjonale muligheter

- Vi ser et stort potensial for å øke salget av våre merkevarer som Arvesølvet, både på hjemmemarkedet og ikke minst for eksport, sier styreleder Odd J. Nelvik i Det Norske Brenneri og legger til:

- Mange markeder, både i Europa, USA og Østen har kastet sine øyne på norsk akevitt og annet kvalitetsbrennevin. Det er ingen tvil om at den er i verdensklasse. Det viser alle prisene vi har fått, blant annet for Arvesølvet i internasjonale konkurranser.

Se hvordan Arvesølvet gjør det i test

Det Norske Brenneri AS vil ved kjøpet av Puntervold få sitt eget destilleri. Tidligere eier og destillatør Ole Puntervold, vil en tid være knyttet til sitt gamle selskap som rådgiver.

Lønnsom bedrift

- Det føles riktig å gi stafettpinnen videre til nye eiere. Jeg har hatt et mangeårig, fruktbart samarbeid med Det Norske Brenneri, og vet at de står for seriøsitet og kan videreføre driften på en profesjonell måte, sier han.

Les om destillatøren i Grimstad

K G Puntervold AS har i 2013 omsatt for ca. 19,8 millioner kroner, og går mot et overskudd på om lag 3,5 millioner.

K G Puntervold AS ble etablert i 1951 og er i tillegg til brennevinsproduksjon, en av de største på friskpresset eplemost i Norge. Det norske Brenneri AS er selskapets største kunde og har stor suksess med akevittene Arvesølvet og Hellstrøm.

Foto: Jørn Grønlund

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her