Utfordrer Arcus

Utfordrer Arcus

Det norske Brenneri som lager Arvesølvet- og Hellstrøm-akevittene, kjøper K G Puntervold/Agder Brenneri og blir landets nest største brennevinsprodusent.

Bak Det norske Brenneri står investorer som Kjetil Holta, tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Odd J. Nelvik og Stig Bareksten, bartender med norsk og internasjonal erfaring.

Ser internasjonale muligheter

- Vi ser et stort potensial for å øke salget av våre merkevarer som Arvesølvet, både på hjemmemarkedet og ikke minst for eksport, sier styreleder Odd J. Nelvik i Det Norske Brenneri og legger til:

- Mange markeder, både i Europa, USA og Østen har kastet sine øyne på norsk akevitt og annet kvalitetsbrennevin. Det er ingen tvil om at den er i verdensklasse. Det viser alle prisene vi har fått, blant annet for Arvesølvet i internasjonale konkurranser.

Se hvordan Arvesølvet gjør det i test

Det Norske Brenneri AS vil ved kjøpet av Puntervold få sitt eget destilleri. Tidligere eier og destillatør Ole Puntervold, vil en tid være knyttet til sitt gamle selskap som rådgiver.

Lønnsom bedrift

- Det føles riktig å gi stafettpinnen videre til nye eiere. Jeg har hatt et mangeårig, fruktbart samarbeid med Det Norske Brenneri, og vet at de står for seriøsitet og kan videreføre driften på en profesjonell måte, sier han.

Les om destillatøren i Grimstad

K G Puntervold AS har i 2013 omsatt for ca. 19,8 millioner kroner, og går mot et overskudd på om lag 3,5 millioner.

K G Puntervold AS ble etablert i 1951 og er i tillegg til brennevinsproduksjon, en av de største på friskpresset eplemost i Norge. Det norske Brenneri AS er selskapets største kunde og har stor suksess med akevittene Arvesølvet og Hellstrøm.

Foto: Jørn Grønlund

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen