Utfordrer Champagne

Jeg vil heller ha denne californiske musserende vinen enn en billig champagne.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

J Cuvée 20 Brut NV (10418) er laget etter alle champagnekunstens regler. Og vel så det. For det første er druene høstet for hånd. For det andre er en del av vinen modnet i fat. For det tredje, og ikke minst, pågikk modningen på bunnfallet etter andregangsgjæringen i hele tre år. Minstekravet for champagne er som kjent 15 måneder.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Østers og skalldyr
Resultatet er en veldig champagnelik musserende med fint autolysepreg, hvilket betyr aromaer av brød og modne epler. Boblene er veldig fine og friskheten god. Et lekkert følge til råmarinerte østers , jordskokksuppe med østers og kamskjell eller skalldyr generelt som jo er på sitt aller beste akkurat nå.

Chardonnay og pinot noir
Produsenten J Vineyards & Winery har laget musserende vin i 20 år, og kan derfor ikke konkurrere med franskmennene når det kommer til tradisjon. Men håndverket og råvarene er av ypperste klasse. Druene hentes fra J Vineyards & Winerys 104 hektar med vinmarker i Russian River som er kjent for å gi chardonnay og pinot noir av høy kvalitet. Det er da også hoveddruene i denne vinen. Den tredje "champagnedruen", pinot meunier, som ofte dominerer de enkleste champagnene, utgjør bare to prosent av miksen.

Komplekst jordsmonn
Det er kombinasjonen av klima og jordsmonn som sørger for de gode forholdene. Fra Stillehavet kommer kjølig luft som balanserer sommervarmen som kjennetegner det indre av California. Jordsmonnet er særdeles komplekst og byr på flere variasjoner enn i hele Frankrike til sammen. Det er takket være både vulkansk aktivitet og flere runder med istid som over mange millioner av år har satt sine avtrykk.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

J Cuvée 20 Brut NV

Produsent:
J Vineyards & Winery Healdsburg
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Russian River
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
1041801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen