Utfordrer Champagne

Jeg vil heller ha denne californiske musserende vinen enn en billig champagne.
Aase E. Jacobsen
06 Januar 2011 - 02:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

J Cuvée 20 Brut NV (10418) er laget etter alle champagnekunstens regler. Og vel så det. For det første er druene høstet for hånd. For det andre er en del av vinen modnet i fat. For det tredje, og ikke minst, pågikk modningen på bunnfallet etter andregangsgjæringen i hele tre år. Minstekravet for champagne er som kjent 15 måneder.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Østers og skalldyr
Resultatet er en veldig champagnelik musserende med fint autolysepreg, hvilket betyr aromaer av brød og modne epler. Boblene er veldig fine og friskheten god. Et lekkert følge til råmarinerte østers, jordskokksuppe med østers og kamskjell eller skalldyr generelt som jo er på sitt aller beste akkurat nå.

Chardonnay og pinot noir
Produsenten J Vineyards & Winery har laget musserende vin i 20 år, og kan derfor ikke konkurrere med franskmennene når det kommer til tradisjon. Men håndverket og råvarene er av ypperste klasse. Druene hentes fra J Vineyards & Winerys 104 hektar med vinmarker i Russian River som er kjent for å gi chardonnay og pinot noir av høy kvalitet. Det er da også hoveddruene i denne vinen. Den tredje "champagnedruen", pinot meunier, som ofte dominerer de enkleste champagnene, utgjør bare to prosent av miksen.

Komplekst jordsmonn
Det er kombinasjonen av klima og jordsmonn som sørger for de gode forholdene. Fra Stillehavet kommer kjølig luft som balanserer sommervarmen som kjennetegner det indre av California. Jordsmonnet er særdeles komplekst og byr på flere variasjoner enn i hele Frankrike til sammen. Det er takket være både vulkansk aktivitet og flere runder med istid som over mange millioner av år har satt sine avtrykk.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her