Utfordrer Champagne

Jeg vil heller ha denne californiske musserende vinen enn en billig champagne.
Aase E. Jacobsen
06 Januar 2011 - 01:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

J Cuvée 20 Brut NV (10418) er laget etter alle champagnekunstens regler. Og vel så det. For det første er druene høstet for hånd. For det andre er en del av vinen modnet i fat. For det tredje, og ikke minst, pågikk modningen på bunnfallet etter andregangsgjæringen i hele tre år. Minstekravet for champagne er som kjent 15 måneder.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Østers og skalldyr
Resultatet er en veldig champagnelik musserende med fint autolysepreg, hvilket betyr aromaer av brød og modne epler. Boblene er veldig fine og friskheten god. Et lekkert følge til råmarinerte østers, jordskokksuppe med østers og kamskjell eller skalldyr generelt som jo er på sitt aller beste akkurat nå.

Chardonnay og pinot noir
Produsenten J Vineyards & Winery har laget musserende vin i 20 år, og kan derfor ikke konkurrere med franskmennene når det kommer til tradisjon. Men håndverket og råvarene er av ypperste klasse. Druene hentes fra J Vineyards & Winerys 104 hektar med vinmarker i Russian River som er kjent for å gi chardonnay og pinot noir av høy kvalitet. Det er da også hoveddruene i denne vinen. Den tredje "champagnedruen", pinot meunier, som ofte dominerer de enkleste champagnene, utgjør bare to prosent av miksen.

Komplekst jordsmonn
Det er kombinasjonen av klima og jordsmonn som sørger for de gode forholdene. Fra Stillehavet kommer kjølig luft som balanserer sommervarmen som kjennetegner det indre av California. Jordsmonnet er særdeles komplekst og byr på flere variasjoner enn i hele Frankrike til sammen. Det er takket være både vulkansk aktivitet og flere runder med istid som over mange millioner av år har satt sine avtrykk.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her