Utfordrer châteauneuf-du-pape

Utfordrer châteauneuf-du-pape

Med denne vinen behøver ikke amerikanerne å hente vin fra sin foretrukne kilde i Sør-Rhône. Det holder å vende nesa mot California.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Robert Parker får skylda for de galopperende prisene på vin fra Châteauneuf-du-pape de siste årene. Mange gode årganger og en generell kvalitetsheving har gitt mange svært høye poengsummer med kraftig etterspørsels- og prisøkning som resultat.  

Byr på det samme

Amerikanerne hadde ikke behøvd å dra over «bekken» etter vin, når det finnes alternativer til halve prisen som Bonny Doon le Cigare Volant 2007 (51248) . Den har den samme innsmigrende karakteren og er laget av de samme druene som god châteauneuf-du-pape.

Les mer om Châteauneuf-du-pape

Sør-Rhône har dessuten tatt igjen California når det kommer til alkoholvarme. Men den flygende sigaren bærer sine 14,4 prosent med elegansen i behold.

Biodynamisk dyrking

Hoveddrue er altså grenache som hentes fra Bonny Doons biodynamiske vinmarker Alta Loma Vineyard i Monterey og fra Ca’ del Solo i Santa Cruz som er hvor Graham Randall (t.h.) dro det hele i gang på 1980-tallet. Syrahen kommer primært fra BienNacido-vinmarken i Santa Maria Valley, helt sør i Central Coast. Og mourvèdre hentes fra hundreår gamle vinstokker i Contra Costa.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bonny Doon Le Cigar Volant 2010

Produsent:
Bonny Doon
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
420,00 kr
Varenummer:
5124801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen