Valentines-meny

I dag er det selveste Valentines Day - dagen du skal vise dine følelser ovenfor din kjæreste. Her får du en tre-retters meny som du bør være garantert suksess med.
Redaksjonen
14 Februar 2005 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Forrett:

Hummer naturell

Hummer naturell

Fremgangsmåte

  1. Anrett ½ hummer på hver tallerken med et salatblad og litt majones, en skive ristet loff, smør og et par sitronbåter.
  2. Oppdeling av hummer:
  3. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av. Del hummeren langsetter på ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Deretter snur du hummeren og deler hodet på langs.
  4. Ta bort paven (magesekken) foran i hodet. Knekk hvert ledd på klørne så det blir lettere å få ut innholdet. En hummergaffel er velegnet til å ta ut kjøttet med.

Flere deilige retter med hummer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Fremgangsmåte

  1. Skjær flatbiffen i 8 tynne skiver, ca. 1 cm. Bank schnitzlene forsiktig flate med bredsiden av en kniv eller biffbanker.
  2. Legg en skive skinke og 1-2 salvieblader på hver av schnitzlene. Fest med tannstikker.
  3. Smelt 2 ss smør i en panne. Legg i schnitzlene og stek dem 2-3 minutter. på hver side. Dryss litt salt og pepper over kjøttet, ta det opp og hold det varmt under lokk.
  4. Kok pannen ut i hvitvin. Rør 2 ss smør inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Legg schnitzlene tilbake i pannen og varm dem.

Server schnitzlene med St. Anna-bønner, saus og olivenbrød.

Flere oppskrifter på saltimbocca finner du her

Andre deilige oppskrifter med kalv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bønner med tomat - St. Anna-bønner

Bønner med tomat - St. Anna-bønner

Fremgangsmåte

Rens og kok bønnene til de er møre, ca. 3 minutter. Skyll med iskaldt vann. Sett til side. 

Dypp tomatene i kokende vann og fjern skallet. Ta ut frøene og stilken og skjør i terninger. 

Varm olivenolje i en panne, middels varme. Fres finhakket hvitløk til den blir blank. Tilsett tomatterningene og la koke noen minutter. Smak til med finhakket basilikum, noen dråper Tabasco, salt og pepper.

Legg bønnene på et serveringsfat og hell tomatblandingen over.

Tips:
Du kan også bruke snittbønner. De må skjæres i passe biter før koking. Og i stedet for friske tomater, kan du bruke hermetiske tomater.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Sjokoladefondant med avletter, is, nøtter og bær

Sjokoladefondant med avletter, is, nøtter og bær

Fremgangsmåte

Smelt sammen smør og sjokolade meget sakte på meget lav varme. Ta av varmen.
 
Pisk eggeplommer, egg og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på lav hastighet til sukkeret er oppløst, ca. 20 sekunder.
 
Tilsett sjokoladeblandingen og pisk på lav hastighet i 20 sekunder til. Sikt melet og tilsett i et par omganger. Pisk i 10 sekunder etter hver gang. La røren avkjøle i 15 minutter.
Sett ovnen på 175 grader. Pensle 10 individuelle kakeformer eller ringer (ca. 10 cm i diameter) med usaltet smør og legg dem på et stekebrett.
 
Pisk sjokoladerøren i noen få sekunder. Fordel sjokoladerøren i formene. De skal være ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i 1 minutt.
 
Hell ut kakene på serveringstallerken. Legg en avlett på hver tallerken. Topp avletten med en kule hvit sjokolade-, vanilje- eller kokosis. Pynt med bær og mynte. Sikt litt melis over kaken. Sikt litt kakao over isen. Pynt med karamelliserte nøtter (om ønskes).

Sendt inn av Jean-Christophe Novelli - Maison Novelli i London

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her