Varmblodig italiener

Ukens vin kan hjelpe å få opp så vel varmen som stemningen, lett å like som den er. Enten du velger å krype opp i sofakroken med et glass eller nyte den til god mat sammen med gode venner.

Promessa Rosso Salento 2005 (45767) er en vin vennene dine kommer til å takke deg for at du serverer. Den er nemlig tilnærmet umulig å mislike. Den byr på intens varme i så vel duft som smak i form av søte mørke bær og krydder samt det karakteristiske bitterpreget fra hoveddruen som er negroamaro. Dessuten deilig saftighet og gode tanniner. En utmerket matvin til en lang rekke retter som grillet kjøtt eller kraftige pastaretter.

Fusione er ansvarlig for denne vinen fra det sørlige Italia som kan se tilbake på en vellykket årgang med 2000. Nå er det ikke så store variasjoner mellom de ulike årene i en varmklimasone som Sør-Italia som lenger nord i Europa, men også der hvor toleransen for tørke er stor trenger vinstokkene en balansert dose av så vel sol som regn.

Produsenten er også representert med to andre viner i Norge.  Promessa Sangiovese 1999 (13787) som til og med er på tilbud (minus 10 prosent) som også kommer fra Puglia er en enklere vin. Sangiovese på disse breddegrader, til tross for at druene til Promessa kommer fra høyereliggende vinmarker hvor det er litt kjøligere, får et klart søtlig syltetøyaktig bærpreg, som holder seg fra duft til ettermska, men det er en vin som mange vil like. Prøv den til litt krydret pizza eller pasta.

A Mano Primitivo 2005 (40399)  er Fusiones toppvin, også den et svært godt kjøp til prisen. Primitivo gir en annen karakter til vinen enn negroamaro. Blant annet byr den på animalske aromaer (selvsagt i tillegg til fyldige søte bær- og sjokoladearomaer) som gjør den velegnet til vilt i form av gryter eller hvorfor ikke en solid biff av reinsdyr flatbiff.

Her er det masser av varme aromaer som modne mørke bær, velhengt kjøtt, dampende skogbunn og sjokolade. Den er fyldig og rund uten noen skarpe kanter men med nok syre til å fungere godt mot mat. Som innebærer alt fra saftig grillet eller stekt kjøtt, rustikke viltgryter, via kraftige pastaretter, til spicy pizza.
 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Promessa Rosso Salento 2005 (45767) , Promessa Sangiovese 1999 (13787) eller  A Mano Primitivo 2005 (40399) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen