Vellagret til godpris

Ch. La Reyne lager moderniserte utgaver av klassikeren Cahors. Til flotte priser.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Mens malbec i dag for det meste forbindes med Argentina, er det i Cahors den hører hjemme. Det er der inspirasjonen til å lage rene malbecviner kommer fra, i kontrast til hos naboene Bordeaux og Marmandais hvor malbec bare har vært en biingrediens.

Skikkelig opprydding
I Cahors har druen dessuten et lokalt navn, cot, og den trives veldig godt i de steinete kalkterrassene langs elven Lot. Her holder Ch. La Reyne med sine 30 hektar til.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For snart 13 år siden overtok Johan Vidal eiendommen etter sin far og bestefar. Han satte i gang et større moderniseringsarbeid. I første rekke i vinmarkene med økt beplantingstetthet, lavere beskjæring, ugress mellom radene, fjerning av løv og kutting av klaser. I dag bruker han ingen form for (kjemisk) plantevern.

Veldig forskjellige uttrykk
I kjelleren har det også skjedd endringer med introduksjon av barriques, selv om gjæring i sementtankene fortsatt brukes i en viss grad. Større grad av tanninuttrekk er en viktig faktor, for Johan satser på viner med godt lagringspotensial.

Og det har han lyktes med. For både Ch. La Reyne Le Prestige 2002 (10677) og Ch. La Reyne Le Prestige 2006 (61897) er gode uttrykk for malbec, om enn på hver sin måte. 2002 som var et "klassisk" år er langt mer moden, og viser allerede klare tertiæraromaer. Og er i så måte et veldig godt eksempel på hvordan en cahors utvikler seg. Allerede nå en flott partner til gode viltretter. 2003 derimot er fortsatt veldig ung, og samtidig et veldig godt bevis på hvor vellykket malbec blir under varme forhold.

Små kvanta
Druen trenger nemlig på grunn av sitt noe tynnere skall mer varme enn eksempelvis cabernet sauvignon og merlot. Druen tåler ikke frost og ble tilnærmet utryddet etter frostkatastrofen i 1956. Den forsvant dermed for godt fra Bordeaux, mens vinmarkene ble plantet på ny i det mer kontinentale klimaet i Cahors.

Begge disse vinene finnes i et svært begrenset antall, og selv om det er mer i kjelleren til Johan holder det neppe til alle. Ch. Leret Monpezat 2005/2006 (11588) er en annen veldig interessant Cahors som er noe mer tilgjengelig all den tid den fortsatt finnes i en del polutsalg.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. La Reyne Le Prestige 2002

Produsent:
SCEA du Ch. la Reyne
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
1067701
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. La Reyne Le Prestige 2012

Produsent:
SCEA du Ch. la Reyne
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
175,00 kr
Varenummer:
6189701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen