Vellagret til peiskosen

Denne "norske" sherryen er som skapt til å jage bort novemberkulden med.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Jan Pettersen er kanskje ikke det mest spennende navnet å sette på en sherryflaske, kanskje var det derfor nordmannen tok navnet til en gammel sherrybodega , Fernando de Castilla, da han i 1999 satset på å bygge opp sitt eget varemerke. Det høres dessuten veldig dristig ut å satse på noe så "umoderne" som vellagret sherry , men etter mange år hos den ledende sherryprodusenten Osborne, hadde nok Pettersen fått så mye sherry i blodet, at det ikke var noen vei utenom.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Meditasjon eller ost
Med Fernando de Castilla Antique Oloroso (42901) dokumenterer han at denne svært så tradisjonsrike vinstilen fortsatt er liv laga. Selv om det er vanskelig å finne annen plass til den i dagens gastronomi enn som meditasjonsvin, men også til tørre oster som vellagret manchego, parmesan, gouda eller vår egen Holtefjell fra Eiker Ysteri. For den store rikheten og kompleksiteten trenger din oppmerksomhet eller modne og sammensatte aromaer å jobbe med. Og de 20 velintegrerte prosentene holder godt til å varme opp selv den mest forfrosne.

Hamler opp
Denne ca 20 år gamle olorosoen kommer fra én enkelt solera, og har ikke vært utsatt for verken kuldestabilisering eller filtrering, hvilket er vanlig for mye sherry. Pettersen har også flotte sherryer med kortere lagring  å by på. Som den lekre og forfriskende Fernando de Castilla Manzanilla (57600) som er et flott følge til mange av julebordets retter. Det gjelder også Fernando de Castilla Fino (42245) som er noe rundere i stilen, men like fullt med betydelig karakter og tilstrekkelig friskhet til å kunne hamle opp med både fett og krydder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fernando de Castilla Antique Oloroso

Produsent:
Fernando de Castilla
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
279,00 kr
Varenummer:
42901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Fernando de Castilla Manzanilla

Produsent:
Fernando de Castilla
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
5760001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Fernando de Castilla Fino

Produsent:
Bodegas Rey Fernando de Castilla
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
4224501
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen