Verdens eldste drink

Det kan nok hende at det finnes eldre drinker, men Gimlet er en klassiker tilbake til 1800-tallet!
Redaksjonen
18 Mai 2007 - 12:00

Syrlig, grønnlig på farge og med en herlig balanse - det er ikke rart at Gimlet har holdt stand i nesten 130 år!
 
Opprinnelsen for denne drinken er sagt å komme fra den britiske marine som for å bekjempe skjørbuken (mangel på vitamin c) begynte å dele ut rasjoner med sitronjuice til matrosene sine.
 
De britiske limebøndene fra de vestindiske øyene likte derimot dårlig at marinen brukte sitronjuice fra andre land - limejuicen fikk sitt innpass og resulterte i at briter fikk tilnavnet "Limeys".
 
Drinken tidfestes til ca 1879 da Sir Thomas Desmond Gimlette gikk inn i marinen som lege, og som blandet den daglige limerasjonen med gin som snart ble umåtelig populær.
 
For alle bartendere, profesjonelle som amatører, er dessuten denne drinken utrolig rask og enkelt og lage. Hvilken gin du bruker i denne drinken kan være med på å gi den en meget distinkt smak - noen gintyper har til og med en umiskjennelig smak og aroma av blomster og agurk.
 
Har du en favorittgin - se hvilke gintyper som er de beste.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Gimlet ll drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha gin og juicen fra ½ lime i en shaker med is - rist godt og sil over knust is i et whisky-/ rocksglass .
 
Du kan også servere den som en cocktail slik vi har gjort her, men den vil da bli noe sterkere på smak.
 
Topp opp med limejuice og pynt med skive av frisk lime eller en spiral av limeskall.
 
 
Tips: Dersom drinken blir noe syrlig kan du ha i litt sukkerlake som lages ved å koke like deler vann og sukker til sukkeret er løst opp og avkjøle dette.
 
Dersom du ikke får tak i frisk lime kan du også bruke Rose's limemikser.
 
 
Råvare:

Sendt inn av Hendrick's

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her