Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Verdensberømt cocktail

I dag slår vi et slag for verdens mest berømte romdrink noensinne, og her får du selvfølgelig den klassiske oppskriften.
Redaksjonen
20 November 2009 - 12:00

Vi er på full fart inn i en feststemt tid med masse god mat og hyggelige selskap.
 
Den aller beste måten å starte et bedre måltid på er å nyte en skikkelig god aperitiff som gjør at du får vann i munnen og som skjerper appetitten, og hva er vel da bedre enn denne klassiske romdrinken?
 
Den opprinnelige oppskriften på Daiquiri stammer fra den amerikanske gruveingeniøren Jennings Stockton Cox som jobbet ved de nyetablerte gruvene på Cuba i 1898.
 
Arbeidet ved gruvene var hardt, og det var stor fare for ulykker og ikke minst gulsott, så - for å kunne tiltrekke seg kvalifiserte ingeniører - fikk de gode godtgjørelser, deriblant en måndelig rasjon med Bacardi rom.
 
Cox begynte snart å eksperimentere med blandinger av romen for å finne en perfekt miks som kunne svale ham i den trykkende heten, og mot slutten av 1898 kom han frem til det som skulle ta navnet fra den lille gruvebyen Daiquiri.
 
 
Daiquiris popularitet spredte seg raskt, og den var berømt i Havana under forbudstiden i USA. Ingen bar var mer berømt for sine daiquiris enn Hemingways favorittbar El Floridita.
 
Det var her at bartenderen Constante Ribailagua for første gang lagde varianter av Cox' oppskrift med bruk av karibiske frukter som mango i stedet for lime.
 
Etter en studietur til USA ble han inspirert til å begynne å lage frosne cocktails ved hjelp av en blender, og de første Frozen Daiquiris så dagens lys.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Illustrasjonsfoto (frozen daiquiri): Solveig Edlund

Daiquiri

phpzjuecu.jpg

Fremgangsmåte

Press limejuicen og ha den i en cocktailshaker. Tilsett sukker og rør til sukkeret har løst seg opp.
 
Ha i romen og fyll shakeren halvfull med knust is, rist sammen til det begynner å rime på shakeren.
 
Dobbeltsil (sil gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil) over i et godt avkjølt cocktailglass. Pynt eventuelt med en skive lime på kanten.
 
Tips: For å avkjøle cocktailglasset best fyller du det med knust is før du begynner å lage cocktailen, eller har det i fryseren en god stund.
 
 
Råvare:
 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her