Verdensberømt cocktail

I dag slår vi et slag for verdens mest berømte romdrink noensinne, og her får du selvfølgelig den klassiske oppskriften.

Vi er på full fart inn i en feststemt tid med masse god mat og hyggelige selskap.
 
Den aller beste måten å starte et bedre måltid på er å nyte en skikkelig god aperitiff som gjør at du får vann i munnen og som skjerper appetitten, og hva er vel da bedre enn denne klassiske romdrinken?
 
Den opprinnelige oppskriften på Daiquiri stammer fra den amerikanske gruveingeniøren Jennings Stockton Cox som jobbet ved de nyetablerte gruvene på Cuba i 1898.
 
Arbeidet ved gruvene var hardt, og det var stor fare for ulykker og ikke minst gulsott, så - for å kunne tiltrekke seg kvalifiserte ingeniører - fikk de gode godtgjørelser, deriblant en måndelig rasjon med Bacardi rom.
 
Cox begynte snart å eksperimentere med blandinger av romen for å finne en perfekt miks som kunne svale ham i den trykkende heten, og mot slutten av 1898 kom han frem til det som skulle ta navnet fra den lille gruvebyen Daiquiri.
 
 
Daiquiris popularitet spredte seg raskt, og den var berømt i Havana under forbudstiden i USA. Ingen bar var mer berømt for sine daiquiris enn Hemingways favorittbar El Floridita.
 
Det var her at bartenderen Constante Ribailagua for første gang lagde varianter av Cox' oppskrift med bruk av karibiske frukter som mango i stedet for lime.
 
Etter en studietur til USA ble han inspirert til å begynne å lage frosne cocktails ved hjelp av en blender, og de første Frozen Daiquiris så dagens lys.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Daiquiri

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

stk

Fremgangsmåte

Press limejuicen og ha den i en cocktailshaker. Tilsett sukker og rør til sukkeret har løst seg opp.
 
Ha i romen og fyll shakeren halvfull med knust is, rist sammen til det begynner å rime på shakeren.
 
Dobbeltsil (sil gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil) over i et godt avkjølt cocktailglass. Pynt eventuelt med en skive lime på kanten.
 
Tips: For å avkjøle cocktailglasset best fyller du det med knust is før du begynner å lage cocktailen, eller har det i fryseren en god stund.
 
 
Råvare:
 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Illustrasjonsfoto (frozen daiquiri): Solveig Edlund

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen