Drikke
Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

Bli med på en spektakulær smaking av verdens beste viner sammen med vinverdenens mest toneangivende kvinne, Gaia Gaja.
Redaksjonen
21 Februar 2013 - 11:55

Dette får du smake: 9 eksklusive og sjeldne viner fra Gaja
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Gaia Gaja, visepresident i Gaja
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Fredag 15. mars 2013, kl. 17.00 - 19.30

Pris: kroner 595,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 03.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Smak berømte og eksklusive viner fra Gaja

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.

Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at et av verdens mest sagnomsuste vinhus og dets berømte vinmaker, Angelo Gaja, holder til.

Denne kvelden får du møte en av de mest betydningsfulle og berømte kvinner innen vinens verden, i det vi får besøk av fjerde generasjon Gaja, selveste Gaia Gaja.

Hun vil selv gi deg en grundig innføring i hvordan huset har oppnådd sitt mytiske renommée, gjennom en god introduksjon til deres filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.

I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av deres berømte Barbaresco, Barolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana.

Foredraget holdes på englesk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Gaja">Les mer om Gaja her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på i dag!

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Gaja Sito Moresco 2012 (43899) - i 2011-årgang

 • Pieve di Santa Restituta Gaja Brunello di Montalcino Sugarille 2007, kr 752,- (spesialbestilling)

 • Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 999,90 (spesialbestilling)
 • Gaja Barbaresco DOCG 2006, ca pris kr 1 200,- (spesialbestilling)
 • Gaja Barolo Sperss DOCG 2005, ca pris kr 1 299,90 (spesialbestilling)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

En levende legende

Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.

Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.

Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.

Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.

Meld deg på ovenfor

Ikke bare Barbaresco

Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.

I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.

I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.

Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.

Les hele historien om Angelo og Gaia Gaja her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her